Pratite nas

Tko je tko u hrvatskoj politici?

Ivan Pokupec

Tko je tko u hrvatskoj politici?

Fotografija: Pexels

Tko je tko u hrvatskoj politici?

Ovaj poučan prikaz je korisni vodič za sve one koji traže uhljebničke stranke za koaliciju. Zbog manjka obraza spremni su izglasati svaki prijedlog koji im HDZ i SDP serviraju, a za uzvrat dobivaju fotelje.

  1. HNS-Kao član ove stranke možete biti sigurni u dvije stvari: da nećete osvojiti više od 2% glasova i da vas čeka radno mjesto u HEP-u. Sve drugo je relativno, a osobna uvjerenja ponajviše. Ako vam nije jasno zašto ste kao takvi uvijek blizu vlasti, ne brinite – nikome nije.
  2. SDSS-Vječiti partner svake vlade. Što god protuzakonito i/ili nemoralno učinite, od manipulacije manjinama do ratnog zločina, dovoljno je samo viknuti: “Ustaše napadaju!” i svi vam se miču s puta. Idealan izbor ako je etnobusiness vaš intelektualni maksimum.
  3. HSS-Stranka koja vam uz političku poziciju osigurava i anonimnost – savršena kombinacija. U cijeloj karijeri ćete dati možda 20 izjava, ali plaća će biti redovita. S hrvatskim selom ćete ionako imati veze koliko i s pticom dodo. Znanje o tome tko je Stjepan Radić nije obavezno.
  4. MB365-Imate izražene plemenske nagone? Rodbinske veze i kumstva su vam važniji od karaktera i sposobnosti? Možete se dogovoriti bilo što s bilo kim uz par kila janjetine? Znate nekoga iz APIS IT-ja? Ova stranka je idealna za vas!
  5. A-HSP-Ako se osjećate kao Rambo kada čujete “Bojnu Čavoglave”, a baš ne volite čitati o pravaštvu i Anti Starčeviću – vi ste na pravom mjestu. Iako vam predsjednik radi u Podravci, bastionu SDP-a, ne dajte da vas ta činjenica omete u zaklinjanju na spremnost za dom. Ovršni zakon? Jel’ to nešto za popit’?
Nastavi čitati
Preporučamo
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ivan Pokupec

Čitano

To Top