Pratite nas

Sretan vam dan neke čudne neovisnosti

Fotografija: Pexels

Dino Vrandečić

Sretan vam dan neke čudne neovisnosti

U jeku najžešćih ratnih razaranja 1991. dana 8. listopada, Hrvatska Vlada proglasila je prestanak svih državno pravnih odnosa sa SFRJ te tako proglasila neovisnu Republiku Hrvatsku.

Hrvatska je taj nulti dan neovisnosti slavila pod granatama i u ruševinama, prinoseći obilnu žrtvu na oltar uzvišene slobode, žrtvu razorenog i spaljenog Vukovara, Posavine, Dubrovnika, Zadra, Šibenika, žrtvu stotina nevinih života.

Dok je prema nebu odlazio dim naših prinesenih žrtava, a zemlja pokrivala lica poginulih golobradih mladića, narod se tješio stihovima slobode i u glas joj pjevao “Sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi….

Te ratne 91′ sloboda je bila još daleko i pod kišom granata, ali slobodarsko srce jednog naroda nikad nije posumnjalo.

Danas, 2017. godine, također nitko ne sumnja, sigurni smo, neovisnost je još uvijek daleko. Samo teritorij sa državnim simbolima i bez politike sa osjećajem za slobodu, sa  političarima kojima je sloboda otrcana fraza; slobode i neovisnosti ne može biti.

Stranka Slobodna Hrvatska koja i samim svojim nazivom promiče i promišlja hrvatsku neovisnost, koja pitanje neovisnosti i slobode, kako države tako i pojedinca, stavlja u fokus svog političkog djelovanja, a slobodu smatra ideološkom osnovom, 8. listopada, na Dan neovisnosti, postavlja prigodna pitanja, umjesto prigodnih čestitki.

Slobodna Hrvatska postavlja pitanja Vladi koja nam nikad neće ponuditi istinu kao odgovor, pa ih postavljamo Vama,  štovani čitatelji.
Ima li mjesta ovog dana za slavlje u vašem domu? Ima li mjesta za slobodu u vašim srcima i mislima? Koliko ste to danas neovisni u svojoj zemlji koja obilježava Dan neovisnosti? Osjećate li se slobodno, neovisno i slavljenički?

Stranka Slobodna Hrvatska, stranka je ljudi koji poput Vas imaju nešto drugačije viđenje slobode od puke fraze iza koje nam  korumpirana vlast servira još veći ponor dužničkog ropstva, zadužuje nas bez ikakvih ambicija da se pokrene proizvodnja i da se stvori temelj za ekonomsku i monetarnu neovisnost.

U ovoj zemlji slobodno je samo tržište, koje kad propada poput Agrokora, onda postaje vaš problem, a slobodno tržište opet narod mora planski spašavati, kad računi dođu na naplatu. Profit slobodan i njihov, a dug narodan. Sretan Vam Dan neke čudne neovisnosti.

Slobodna Hrvatska postavlja pitanje: Za koga je ta sloboda? Ako je narod prinosio žrtvu 91. nije li narod trebao dobiti blagoslov slobode, a ne samo povlaštene skupine, strane banke, strani trgovački lanci, a od domaćih, samo oni najgori među nama, oni dovoljno hrabri da mogu gledati svoje sugrađane na današnji dan i reći im da su neovisni.

Slobodna Hrvatska želi odgovor: Kako se to biva neovisan sa pravosuđem koje ne smatra ovršno kamatarenje i iznudu, mafijaškim biznisom i kriminalom, već u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj takva civilizacijska nakarada smatra se zakonom?

Kmetstvo i gazde, porezi i tlake na nekretnine, podstanari doživotno u svom domu, žedni pored vode, gladni pored kruha, neovisna zemlja u koncesiji.

Stranka Slobodna Hrvatska pita Vas, štovani čitatelju: Što danas točno slavimo? Dan žalosti zbog nevinih žrtava palih za slobodu, uništene zemlje, opljačkane gospodarski, slomljene moralno… kako se to slavi, kako to nazvati neovisnost?
Dalek je put poštovani čitatelji, pred svima nama do neovisnosti, ali put znamo i njime idemo.

Mi smo Slobodna Hrvatska budite i vi.

43 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

Čitano

To Top