Pratite nas

Policijac nakon prosvjeda Ovršnog ustanka 3. ožujka 2017.: “Da su svi k’o vi, nas uopće ne bi trebalo.”,

Osvrti

Policijac nakon prosvjeda Ovršnog ustanka 3. ožujka 2017.: “Da su svi k’o vi, nas uopće ne bi trebalo.”,

Sjetio sam se prvog tjedna prosvjeda Ovršnog ustanka 3. ožujka 2017.  na Zrinjevcu u Zagrebu nakon kojeg su aktivisti Slobodne Hrvatske ostali pospremiti stvari pa evo jedam mali hommage tom događaju. Ostalo nas je jedno pet, šest  dok je padao sumrak u ovom parku.

Jedan dobrohotni policajac nas upita:

“Dečki, jeste gotovi za danas?”

“Jesmo.”

“Da su svi  k’o vi, nas uopće ne bi trebalo.”, pohvali nas bez ironije.

Rekoh tada Danijelu Galoviću: „Jesam li ja ovo morao doživjeti?” Moramo istaknuti da je policija na našim prosvjedima uvijek bila korektna i otvorena na razgovor jer problem ovrha i blokada računa muči i mnoge policajce. Ovršni zakom mora pasti i zbog njih i zbog svih ostalih građana.

U međuvremenu skupljene su tisuće potpisa u peticiji za štandovima i u online verziji za promjenu Ovršnog zakona. Ova akcija je u nekoliko navrata bila dobro medijski popraćena.  Najvažniji medijski događaj  je bilo Danijelovo uključenje u centralni Dnevnik RTL-a i  14. srpnja kad je  na svim TV dnevnicima popraćen  prekrasan i odmjeren performans Slobodne Hrvatske ispred Sabora pod nazivom Moratorij za Ovršni zakon.

U vezi inicijative Ovršni ustanak surađivali smo i razgovarali s poznatim osobama, izvještavali tko je od njih za, a tko nije. Neki su se kasnije predomislili i priključili nam se. Ostvarili suradnju s preko 10 stranaka i udruga.

Od prosinca 2017.  pa sve do danas svaki četvrtak su članovi Inicijative Ovršni ustanak pred Vladom RH ili pred Ministarstvom pravosuđa ili Ministarstvom financija. Zahtijevamo korjenite promjene jer svima mora biti jasno da Ovršni zakon mora pasti.  Nećemo odustati. Dođite 3.  ožujka 2018. u 17 sati ponovo na Zrinjevac! Nema predaje!

287 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Osvrti

 • Komentar dana

  Ima se! Može se! Isplati se!

  Autor

  Kako se HDZ-ova Vlada u liku ministra državne imovine, Gorana Marića, odužila svom najboljem promotoru, Katoličkoj...

 • Komentar dana

  Prvo Hrvatska

  Autor

  Mnogi nas pitaju zašto nismo u svoj program uvrstili tri najveće teme predstojećih izbora: 1. Migranti;...

To Top