Pratite nas

Vlast koja relativizira zakone, apsolutno mora otići.

Nekategorizirano

Vlast koja relativizira zakone, apsolutno mora otići.

Država je pravna ali i moralna kategorija.

Što je država?

Država je zakon a zakoni su skup pravila.

Pravila kojih se građani pridržavaju jer vjeruju u njihovu opravdanost i moralnu ispravnost.

Pravila moraju biti jednaka za sve ili u protivnom gube smisao. Kad zakoni izgube smisao, onda i država gubi smisao, te se država tada pretvara u ograđeni teritorij u kojem vlada kaos, sila, u kojem samo najbrutalniji i nemoralni mogu opstati.

Hrvatska je također država definirana zakonom, Ustavom. Ono što nas čini građanima Republike Hrvatske, naš je pristanak da živimo po zakonskim normama i pravilima države koja ih je propisala. Ono na što ne pristajemo je sljedeće; Ne pristajemo da se državnost Hrvatske relativizira, ne pristajemo na zakonske manipulacije, prilagođavanje zakona partijskim i ostalim partikularnim interesima, ne pristajemo na pravila ‘ od danas do sutra’, dok nekima to odgovara i dok samo njima tako odgovara.

Građani se moraju prilagoditi zakonima jer kaos nastaje kad se zakoni prilagođavaju pojedincima ili interesnim skupinama.

Izvršna vlast u Hrvatskoj, koja najviše zakonodavno tijelo kupuje novcem poreznih obveznika, sudstvo, koje nije neovisno i koje takve radnje ne može i ne želi sankcionirati već ih po direktivi partije ozakonjuje, po prirodi stvari više ne može imati legitimitet.

Razlog zbog kojeg Slobodna Hrvatska podnosi  kaznene prijave protiv premijera i ministara, nije samo pitanje zakonskih nepravilnosti i manipulacija, razlog je taj što takvi postupci koje smo prijavili DORH-u, relativiziraju samu hrvatsku državnost, te poput vandala ostavljaju pustoš moralnog i pravnog relativizma, relativizma koji se sve više u Hrvatskoj manifestira u obliku klasične diktature, diktature u kojoj demokracija postaje prazna forma a sila, jedini zakon.

Takva Hrvatska je poraz svih vrijednosti koje domoljub može imati, to je poraz Hrvatske koji ponovno neće ostaviti niti kamen na kamenu hrvatskog sna o državnosti.

 

 

Nastavi čitati
Preporučamo
50 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Nekategorizirano

Čitano

To Top