Pratite nas

Narod odlučio, režim spinuje

Dino Vrandečić

Narod odlučio, režim spinuje

Inicijativa “Narod odlučuje”jasno je potvrdila volju dijela građana za demokratskim iskorakom Republike Hrvatske.
Građani Hrvatske bez obzira na svoju nacionalnu pripadnost, sastavni su dio hrvatskog društva i nikad u povijesti nisu trebali imati poseban status koji bi im garantirao sigurnost ili davao povlašteni status, zajedno sa Hrvatima, dijelili su istu sudbinu gradili istu zemlju, obrađivali iste oranice i zajednički ih natapali znojem i krvlju.
Jednakopravni član hrvatskog društva ne postaje se nikako drugačije osim dijeljenjem zajedničkih vrijednosti i moralnih vrednota koje su inkorporirane u duhovno biće i razum hrvatskog društva. Svaki hrvatski građanin je svjestan doprinosa pripadnika drugih nacija našem društvu i multietnički karakter Hrvatske nikad nije bio upitan.
Zakon o nacionalnim manjinama je regresivan i kontraproduktivan, uvredljiv i nedemokratičan.
Hrvatski građani drugih nacija tim zakonom su obilježeni i segregirani a jedinu korist od njega imaju manipulativni politikanti koji su od svoje nacionalnosti napravili unosan posao.
Upravo ti etnobiznismeni, pozivajući se na demokraciju, toleranciju i zaštitu nacionalnih manjina, najgrublje udaraju na vrednote demokracije.
Demokracija mora težiti jednakopravnosti svih građana pred zakonom, a zaštita pripadnika jednog društva najviše ovisi o odgovornim političarima koji rade za javni interes.
Etnobiznis političari broje krvna zrnca, društvo dijele na nacije, etiketiraju i potenciraju nacionalizam kojeg onda oštro osuđuju, parazitiraju na društvu isisavajući nasušno potrebna sredstva u vlastite džepove i time stvaraju nacionalne tenzije koje su već odavno trebale biti smirene.
Hrvatski građani svih konfesija i nacionalnosti trebaju biti zabrinuti jedino zbog takvih nemoralnih predstavnika kao i zbog cijelokupne političke nomenklature koja parazitira na društvu i manipulacijama nas drži u stagnaciji.
Hrvatski građani dijele se na one koji vole svoju domovinu i na one koji svoju domovinu upropaštavaju. Stranka Slobodna Hrvatska sve ostale podjele a posebno one nacionalne, smatra neprimjerenim te zato podržavamo održavanje referenduma, ali i upozoravamo na okretanje teza od strane režima, koji će svoj totalitarni, nedemokratski i nemoralni karakter pokušati pripisati građanima koji su podržali referendum. Jedina skupina prema kojoj izražavamo netrpeljivost su korumpirani i manipulativni političari.
Nastavi čitati
Preporučamo
140 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

Čitano

To Top