Pratite nas

U ZAGREBU NA BUNDEKU SE DIŽE SPOMENIK Mór Jókai MAĐARONU I MASONU?!

Vijesti

U ZAGREBU NA BUNDEKU SE DIŽE SPOMENIK Mór Jókai MAĐARONU I MASONU?!

Autor:Tomislav Martek

U Zagrebu se postavlja kip pod egidom književnika i političara Mór Jókai, u izvedbi mađarske nacionalne manjine i Mađarskog veleposlanstva. Taj Mór Jókai za vrijeme Mađarske revolucije 1848-49. surađivao je sa Lajosom Kossuthom. Lajos Kossuth je bio Mason i mađarski nacionalist i velikomađar te je poput svih onih koji su bili na putu ostvarenja Velike Mađarske bio je protivnik Hrvatske i Hrvata, ali i drugih naroda u Kraljevini Ugarskoj (Slovaka, Rumunja…).

Mór Jókai također bio prijatelj sa Sándor Petőfi ( Kršteno ime ovog mađarskog pjesnika je Aleksandar Petrović, što je on poslije “preveo” na mađarsko ime pod kojem ga poznajemo. Otac mu je bio Istvan (Stevan) Petrović, srpskog podrijetla) koji isto ima kip u Zagrebu koji je postavljen po istom principu na koji se hoće postaviti spomenik njegovom prijatelju MAĐARONU I MASONU Mór Jókai.

U Zagrebačkoj gradskoj skupštini je donijeta odluka za to danas 18.04.2019te u USKRŠNJE VRIJEME sa 30 glasova ZA (HDZ, BM 365…) i 12 glasova SUZDRŽANO (SDP. NZH..) NITKO NIJE BIO PROTIV POSTAVLJANJA KIPA MAĐARONU I MASONU Mór Jókai. Zanimljivo je da je SDP koji je bio suzdržan upozorio na to kome ( Mór Jókai) se diže kip no osim mađaronstva kojeg su spomenuli zaboravili spomenuti da je i Mason. U to suzdržanost spada i klub zastupnika NEZAVISNIH ZA HRVATSKU (NZH) od kojih je bilo za očekivati da budu protivnici postavljanju tome kipu. TOLIKO O NJIMA!

P.S. Zanimljivo da se mađarski premijer Victor Orban na javno bori protiv MASONJERIJE u Mađarskoj, a po Hrvatskoj financira kipove MAĐARSKOJ MASONJERIJI I MAĐARONIMA!

Nastavi čitati
Preporučamo

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Vijesti

Čitano

To Top