Pratite nas

ANDREJ PLENKOVIĆ, EUROPSKO LICE UDBOKRACIJE

Dino Vrandečić

ANDREJ PLENKOVIĆ, EUROPSKO LICE UDBOKRACIJE

Udbokracija, definicija:
Ekonomsko politički kriminalni model pod patronatom HDZ-a.
Model sistemske korupcije, planske pljačke društvenih dobara manipulacijom pravila slobodnog tržišta.
Udbokracija je postkomunistički bolješevizam i postotalitarni totalitarizam
Deklarativno prihvaćajući demokratske norme, udbokracija zadržava kontrolu nad svim političkim i ekonomskim procesima u Hrvatskoj. Kontrola medija, manipulacija građanima,kupovina političkog utjecaja kao i veliko iskustvo iz vremena SKJ te politički kontinuitet ,osigurava udbokratsku vlast HDZ-a i tako amortizira bilo kakvu oporbu kontrolirajući zakonodavstvo i proračun države.

Geneza udbokracije;
U sumrak komunizma kad je bilo očito da dolazi do demokratskih promjena u svijetu. Vladajuća komunistička garnitura hrvatske ,zajedno sa svojim pretorijancima UDB-om, svijesni novih političkih okolnosti, traže način ,kako u takvim novonastalim okolnostima, zadržati sve poluge moći.
Plan je bio jednostavan, UDB-a je revitalizirala neke zaboravljene komuniste koje su mogli uvjerljivo prikazati kao demokratske figure te ih kao takve nametnuti građanima.
Kako era komunizma nije nestajala samo u Hrvatskoj nego i u ostalim republikama SFRJ. situacija je postala složenija ali UDB-a uviđa da složenost raspada SFRJ može biti savršena prilika za njihovu tranziciju u postkomunističkom vremenu.
Nacionalizam i otvorena pitanja između republika, UDB-a je taktički zaoštravala sve do potpune eskalacije i rata.
Rat je bio idealan rasplet situacije za UDB-u koja je svoj projekt nazvan HDZ, mogla vrlo jednostavno promovirati u vodeću političku snagu te u takvim okolnostima borbe za opstanak Hrvatske, UDB-a i HDZ, stvaraju političko ekonomski sustav ,koji je u potpunosti pod njihovom kontrolom
Pseudodemokracija i kontrola opozicije:
Udbokratski način kontrole opozicije sve je manje represivan ali je jednako učinkovit.
Kontrola se postizala u prvoj fazi suradnjom sa SDP-om,umjerenijom frakcijom SKJ-u koja se nije pridružila tvrdolinijašima SKJ i bolješevičkom HDZ-u.
Nakon rata i poraća,kad je HDZ izvršio najveću organiziranu pljačku još od turskih upada iz 15 stoljeća, te istu, što legalizirali, što zataškali. građani su smatrali da se dio nepravde može ispraviti demokratskim putem te su 2000-te na izborima dali šansu SDP-u i koaliciji stranaka. Vrlo brzo se pokazalo da je SDP samo amortizer udbokratskog sistema i da će na vlasti samo održavati postojeće stanje,vrebajući svoju priliku sa ‘ klupe ‘ da uđe u teren kad se HDZ umori od astronomski teških korupcijskih skandala i pljački.
Isti ovaj scenarij ,ponovio se i 2011 kad je Sanader predao Mađarima jednu od zadnjih poluga hrvatske ekonomske neovisnosti INU,a SDP sa Milanovićem, očistio put za što brži povratak HDZ-a i Andreja Plenkovića, udbokratskog europejca.

Udbokracija danas i njezin konačni cilj;
HDZ je danas u posljednjoj fazi svoje agende. Uz izdašne provizije ,Hrvatskoj su postepeno amputirali ekonomsku moć, pretvorili je strani shoping centar, meku za uvoznike koji temeljito uništavaju svaki pokušaj domaće proizvodnje.
Pored shoping centra imamo i strane banke u kojima su građani prisiljeni ulaziti u dužničko ropstvo i postati žrtve Ovršnog Zakona, kriminalnog zakona kojeg su civilizirane zemlje odbacile još u srednjem vijeku ili početkom renesanse, najkasnije u 19 stoljeću kad su odbacile i kmetstvo.
Tako devastirana Hrvatska, nepogodna za život svih onih koji nisu u milosti i na platnom spisku HDZ-a, dočekuje novo lice stare politike.
Andrej Plenković uglađeni diplomat iz Bruxellea, nema težak zadatak dovršiti procese započete krajem 80-ih i početkom 90-ih.
Raseljena Hrvatska, sistemska korupcija,kontrolirana opozicija… Sve su ovo okolnosti koje olakšavaju Plenkoviću da totalna rasprodaja same hrvatske supstance započne, odnosno kolonizacija putem investicija koje će HDZ, u nemogućnosti vraćanja kredita, platiti,odricanjem od naših prirodnih resursa. HDZ će biti bogato nagrađen poput vazala dok građanima ostaje kmetstvo u Hrvatskoj ili odlazak iz nje.

Nastavi čitati
Preporučamo
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

Čitano

To Top