Pratite nas

Hrvatska traži zvijezdu

Screenshot: Provjereno, Nova TV

Komentar dana

Hrvatska traži zvijezdu

Slučaj u Obrovcu samo je potvrdio ono što je svima jasno – da Hrvatska nije slučajna država, nego država-slučaj za psihijatriju.

Doktor Jusup ima sve kvalitete za uspon u našem do srži bolesnom društvu. Priča za sebe u trećem licu kao Bandić, za svoje protivnike ima rezerviran širok spektar psovki kao Mamić, od svog posla napravio je cirkus kao Pernar.

Dok u svakoj normalnoj državi Jusup ne bi radio već duže vrijeme, u Hrvatskoj takvi završavaju na vijestima portala i memeovima humorističnih stranica, na Facebook zidovima i u temama na kavi. Puno smijeha, sprdnje i tako neko vrijeme, dok ih narod ne zaboravi i dok mu ne dosade. Nove pajace će masa naći lako, jer drugi cirkus će doći u naše medije, a time i u našu svakodnevicu. Cirkusa i pajaca (i onih koji će to tek postati) barem imamo toliko da bismo na njih mogli ostvariti monopol i na kineskom tržištu.

Hrvatska traži zvijezdu, Hrvatska ju je i našla po stoti put. Jer to je zemlja koja voli nepoštene i nesposobne s egom veličine slona, koji se razmeću s luksuzom dok narod kopa po smeću (“Ali bar da je nekom dobro kad već meni nije!”), urlaju i psuju na protivnike, lijepe si nareske na čelo i izvode striptiz pred tamburašima. Dodatne bodove na krugovima audicije dobivaju kandidati s naglašenim domoljubljem i šovinizmom, snažnim katoličanstvom, s bar ponekom pikanterijom iz seksualnog života i s nemogućnosti da slože jednu gramatički i semantički suvislu rečenicu.

Hrvatska je nacija na nivou hormonima prepunog tinejdžera, koji ispadima skreće pozornost na sebe. Zato su joj takvi i idoli. Dok se mladi i visokoobrazovani masovno sele u Irsku, Njemačku i drugdje, pajaci se otimaju za svojih pet minuta slave. Europski i svjetski prvaci u matematici i informatici dobivaju jedva koji odlomak na godinu, a prosječni pajac pet članaka na dan – na samo jednom portalu.

Zbog toga preporuka svim onim pametnim, talentiranim i normalnim osnovnoškolcima i srednjoškolcima, a i onima starijima, da odustanu od svog puta što prije i počnu vježbati vikanje, psovanje i pršuting – vještine koje, uz neizostavnu stranačku iskaznicu, omogućuju proboj u ovoj maloj zemlji za veliki odmor od mozga.

Autor: Natko Omero

Nastavi čitati
Preporučamo

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Komentar dana

 • Komentar dana

  Dan pobjede koji želim

  Autor

  Ne moram biti Nostradamus da pretpostavim da će državni vrh na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu vrlo...

 • Komentar dana

  BANDIĆEVO LJETO NA SAVI

  Autor

  Na projekt Ljeto na Savi, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ulupao je oko 11 milijuna kuna. Sam...

Čitano

To Top