Pratite nas

Imamo Hrvatsku? Mi sigurno ne!

Komentar dana

Imamo Hrvatsku? Mi sigurno ne!

 

Jučer su teško ozlijeđena tri hrvatska vojnika u NATO-voj misiji u Afganistanu. Jedan od njih, 27-godišnji Josip Briški, kasnije je podlegao ozljedama. Žao mi je poginulog mladića i njegove obitelji, ali još više mi je žao zbog onoga što je do toga i dovelo – hrvatskog članstva u NATO-u.

Hrvati su se i prije morali boriti u tuđim vojskama, u tuđim zemljama i za tuđe interese, ali to je bilo logično, jer je Hrvatska tada bila pod vlasti stranih sila. To što hrvatski državljani i danas moraju služiti vojske aktualnih imperija i za njihove interese ginuti u dalekim zemljama, samo je još jedan dokaz da Hrvatska ni danas nije samostalna država. Mogu se veliki domoljubi koliko god žele busati u prsa da “imamo Hrvatsku,” dok u austrijskom supermarketu love tajlandske tune i mađarske grickalice na akciji kako bi ušparali koju kunu.

Mi NEMAMO Hrvatsku. Imaju je oni – 200 obitelji koje je okupio autor tog citata. Imaju je HDZ, SDP i njihovi sateliti, EU i NATO, austrijski i mađarski krupni kapital. Imaju je svi osim nas, malih ljudi i njenih građana svih nacionalnosti, vjeroispovijesti, političkih i drugih stavova. Ne bismo se morali boriti u tuđim vojskama, u tuđim zemljama i za tuđe interese da imamo Hrvatsku. Ne bismo morali kupovati uvozni škart u stranim trgovačkim lancima i zaduživati se u stranim bankama, da imamo ovu namjernu državu. Jer Hrvatska nije nimalo slučajna, nego itekako namjerna država. Kao i ostale postjugoslavenske države, u detalje je isplanirana još u Titovoj zadnjoj fazi, od strane američkog krupnog kapitala i njegovih domaćih saveznika. Osim brojnih života, nepotreban i unaprijed dogovoren rat uništio je jednu snažnu ekonomiju neovisnu od MMF-a i američkog dolara, doveo na vlast najgore lopove i njihove bande, a stanovnike ovih prostora kulturno, mentalno i civilizacijski unazadio za 1000 godina. Saddamov Irak i Gaddafijeva Libija također su bile snažne ekonomije neovisne od MMF-a i američkog dolara, dok ih nije uništio NATO, vojni paravan za interese Amerike, odnosno preciznije, interese njenog krupnog kapitala. U taj isti NATO i EU gurnula nas je naša vlast, čime smo izgubili i ono malo suvereniteta koji smo dotad imali.

“Imamo Hrvatsku!” Koji mi? MI sigurno ne!

AUTOR: Natko Omero

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Komentar dana

 • Komentar dana

  Dan pobjede koji želim

  Autor

  Ne moram biti Nostradamus da pretpostavim da će državni vrh na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu vrlo...

 • Komentar dana

  BANDIĆEVO LJETO NA SAVI

  Autor

  Na projekt Ljeto na Savi, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ulupao je oko 11 milijuna kuna. Sam...

Čitano

To Top