Pratite nas

AKO ZA POBAČAJ VRIJEDI “MOJE TIJELO MOJ IZBOR”, ZA CIJEPLJENJE VRIJEDI “MOJE DIJETE, MOJ IZBOR”

Ivan Pokupec

AKO ZA POBAČAJ VRIJEDI “MOJE TIJELO MOJ IZBOR”, ZA CIJEPLJENJE VRIJEDI “MOJE DIJETE, MOJ IZBOR”

Nažalost, u Hrvatskoj ne postoji kultura informiranja o političkim opcijama koje nastupaju na izborima, niti izravna sučeljavanja na kojima bi kandidati morali odgovarati na ozbiljna pitanja.

Zato nam se nude “desničari” koji zagovaraju socijalističku ekonomiju, “ljevičari” koji guraju arijevske paradigme, “borci protiv sustava” koji su slizani s bankarskim lobijem…

Uzmimo za primjer ovih dana popularnu mantru “progresivaca”. Osim što je biološki netočna, jer niti jedna trudnica nema dvije glave, dva srca, dva seta DNK, četiri ruke i noge… ona ih prokazuje kao nevjerojatno licemjernu ekipu. Naime, sve političke opcije koje su se sjatile iza te “pravedničke” krilatice zagovaraju – obavezno cijepljenje.

Drugim riječima: njihovo tijelo je njihovo kada je tema pobačaj, ali moje tijelo nije moje kada je tema cijepljenje. Ono je također njihovo.

Kao i moje pravo na informiranje, kontrolu kvalitete, adekvatan sustav prijavljivanja nuspojava, fond za obeštećenje ozlijeđenih cjepivom…

… kao moje pravo da donosim odluke u ime svoje vlastite djece, odgajam ih u skladu sa svojim uvjerenjima, školujem po programu koji ja izaberem.

Sva tuđa prava su njihova. A sva njihova prava su isto njihova. A ako to osporavam, vrijedan sam podsmijeha, dehumanizacije i na kraju- represije.

Meni to zvuči kao zatucanost, povratak u srednji vijek, fašizam. Gdje je tu progres / napredak?

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ivan Pokupec

Popularno

To Top