Pratite nas

Anamneza A. Plenkovića: Anemija izazvala trajni politički autizam

Fotografija: Pixabay

Dino Vrandečić

Anamneza A. Plenkovića: Anemija izazvala trajni politički autizam

U svom prepoznatljivom nastupu i obraćanju medijima, premijer Plenković detaljno je obrazložio odluku o prestanku rada saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

Kao vrsni jurist i legalist Plenković je odluku obrazložio otprilike ovako: Tako sam odlučio sa svojom ekipom, a pošto imam na raspolaganju proračun te sam njime kupio većinu u parlamentu, oporba mi ne može ništa.

Iako na kraju svog obraćanja nije sanaderovski i stisnutom šakom kliknuo ” idemo dalje”, jasno se da zaključiti da je slučaj “Agrokor” za premijera prošlo svršeno vrijeme.

Premijer Plenković, strateški, ali nadasve kao odgovoran državnik, očito želi poštedjeti javnost svih milijunskih detalja vezanih za Agrokor i tako nas valjda poštedjeti nerviranja, a i glavobolje zbog astronomskih cifri koje običnom čovjeku izazivaju vrtoglavicu(pogotovo ako nije član HDZ-a).

Odluka o prestanku rada povjerenstva nije mogla doći u bolji tren, taman kad su na površinu počeli izlaziti vrlo neugodni dokumenti poput onog o poslovnoj vezi Todorića i bivšeg guvernera Rohatinskoga, odnosno, budimo precizni, guvernerove supruge, koji jasno pokazuje kako je Agrokor bio perjanica slobodno tržišne ekonomije u Hrvata kad je profit u pitanju, dok je kredite dobivao kao kompanija planske, dogovorne, rodijačko-supružničke ekonomije.

Ostaje misterij zašto tvrtku gospođe Rohatinski nije kupila gospođa Todorić nego Agrokor, ali znamo da je Todorić poznat po sklonosti kombiniranja raznih ekonomskih modela. Poželimo Agrokoru puno uspjeha i u prelamanju dugova, ma za koji god ekonomski model ili kombinaciju da se odluči.

Zahvale i premijeru Plenkoviću koji nas je u zadnji čas uspio obraniti od opasnih informacija koje zorno pokazuju kako funkcionira sistem zbog kojeg nemamo pravni i demokratski sistem.

Iznošenje takvih informacija u javnost zasigurno bi narušilo šarenu sliku sretne Hrvatske, koju nam premijer tako uporno prezentira u sklopu njegove gospodarske strategije pod radnim nazivom; “Šuti, dobro je, ne talasaj, budi sretan”.

Time bi duh nacije nedvojbeno splasnuo, čak i kod HDZ-ovih birača, koji su tradicionalno optimistični, to jest, euforični, zbog same činjenice da je HDZ na vlasti i sa indignacijom odbijaju bilo kakve činjenice i istinite informacije jer je istina krajnje nedomoljubna i antihrvatska, sa ciljem stvaranja Velike Srbije.

Što se tiče povlačenja kandidature Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove, Premijer je nazvao neutemeljenim kritike o nepripremljenosti Hrvatske za kandidaturu, tako da se može naslutiti iz premijerovog odgovora kako Europska komisija nije pripremila natječaj kako treba.

Na pitanje novinara o otkupu dionica MOL-a, premijer je odgovorio da ne odustaje i spomenuo dvije opcije, pronalazak stručnjaka koji će procjeniti koliko vrijede dionice(što je dobro znati ako bolje razmislimo) ili pronalaženje strateškog partnera. Traju nagađanja zbog čega nije spomenuta i treća opcija, a to je da se pita Mađare da li i pošto žele prodati? Neki nagađaju da kad bi znali odogovor MOL-a na ovo pitanje, shvatili bi da je bolje da nismo pitali, tako da za sada ta opcija nije na stolu.

O županu Tomaševiću, koji je prebio suprugu, premijer je sa gnušanjem, tek odgovorio da je to interna stvar HDZ-a.

Nadam se da naši čitatelji neće svojim suprugama napraviti ovu HDZ-ovu internu stvar.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

Popularno

To Top