Pratite nas

Boris Ivetić procesuiran i oslobođen!

Vijesti

Boris Ivetić procesuiran i oslobođen!

“Ako svi odemo, tko će zaustaviti lopove? Namjeravam stvar istjerati do kraja!” Boris Ivetić

Svi koji nas prate sjećaju se priče našeg Borisa Ivetića, koji je puna dva mjeseca prosvjedovao pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja zbog rada na crno koji se odvija na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu. Konkretno u Borisovom slučaju, na PMF-u, gdje je kao doktorand fizike i asistent svjedočio nenamjenskom trošenju novca.

Naposlijetku je 23. kolovoza 2019. godine i uhićen, pod optužbom da je napao ministricu Divjak. U pritvoru je proveo šest dana, i to nakon “ponude koja se ne odbija” od strane suda: da je priznao krivnju, ne bi bio pritvoren. Pošto nije, tjedan je proveo u zatvoru.

Danas je i službeno oslobođen optužbi, a vijest je primio u Beču, gdje dovršava svoj doktorat. Od srca pozdravlja sve simpatizere Slobodne Hrvatske, koja mu je jedina stala u obranu. No temeljni problem je i dalje tu…

“Nenamjensko trošenje, zamračivanje novca i neplaćeni rad asistenata se i dalje nastavljaju. Inspekcija ministarstva, naravno, nije utvrdila nikakve nepravilnosti. Psi laju, krađe prolaze. Ustaše i partizani su prioritet pred činjenicom da netko doslovno otima budućnost studentima i znanstvenicima.”

Zbog svega je Boris prisiljen završiti doktorat u inozemstvu, no tvrdi da ne misli odustati od borbe:

“Ako svi odemo, tko će zaustaviti lopove? Namjeravam stvar istjerati do kraja!”

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Vijesti

Popularno

To Top