Pratite nas

ČESTITAMO VAM DRUGU OBLJETNICU OD OSNIVANJA SLOBODNE HRVATSKE!

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Vijesti

ČESTITAMO VAM DRUGU OBLJETNICU OD OSNIVANJA SLOBODNE HRVATSKE!

Na Svjetski dan socijalne pravde prije dvije godine osnovana je Slobodna Hrvatska. Taj dan je usvojila Generalna skupština UN s ciljem borbe protiv siromaštva i jednakih šansi za sve za što se i mi kao stranka borimo.

Hvala svim članovima Slobodne Hrvatske, hvala našim simpatizerima i svim suradnicima i stručnjacima koji su svojim radom doprinijeli izgradnji ideje i rastu Stranke. Hvala vam jer vjerujete u ideju slobodne Hrvatske i čestitamo vam drugu obljetnicu osnutka Slobodne Hrvatske!

Kad smo 20. veljače 2016. osnovali Slobodnu Hrvatsku naš cilj smo ugradili u naziv stranke. Možemo sa zadovoljstvom reći da smo za dvije godine izgradili najveću neparlamentarnu političku priču u Hrvatskoj. Održali smo oko sedamdeset akcija i prosvjeda diljem zemlje, ukazujući, educirajući i pomažući. Sudjelovali smo u sprječavanju deložacija, akcijama zaštite okoliša i hrvatskog poljoprivrednog nasljeđa te hrvatskih građana pred brutalnim ovršnim sustavom.

S ponosom možemo reći da smo suverenistička i humanistička stranka novog doba koja uvodi vladavinu s narodom. Jedina smo stvarno aktivistička i na terenu djelotvorna stranka, koja je u svoj unutarstranački sustav implementirala načela direktne demokracije. Time smo otvorili jedan potpuno novi politički smjer u Hrvatskoj koji je i moralno i praktično iznad lažne podjele na “lijeve” i “desne”. Jedina smo veća stranka koja je održala legitimnu unutarstranačku skupštinu i izabrala novo vodstvo.

No unatoč svemu pred nama su još godine truda i odricanja, pogotovo u okolnostima u kojima se svaka politička alternativa do sada prije ili kasnije prodala za par fotelja. Ljudi svakim danom padaju dublje u apatiju i beznađe, uvijek nanovo razočarani onima koje su smatrali svojim političkim spasiteljima. Danas pred njima stoji Slobodna Hrvatska, ne kao spasitelj već kao suborac i pruža im ruku. Hoćete li je prihvatiti ovisi o vama.

Pokazali smo da je moguće raditi na dobrobit društva i ne kompromitirati se. Pokazali smo da se borimo za rješavanje životno važnih tema za opstanak i prosperitet Hrvatske. Sada je vrijeme da se naš narod napokon ustane iz blata i pridruži nam se u borbi za vlastitu budućnost.

Ideja o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj živi dok god živimo mi, a ta realnost danas slavi svoj drugi rođendan. Nije li vrijeme da kao narod zajedno napokon dosanjamo taj san?

Supredsjednici Slobodne Hrvatske

Danijel Galović
Ivan Pokupec
Damir-Kristijan Rogina

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Vijesti

To Top