Pratite nas

Članovi Skupštine Slobodne Hrvatske već danima sudjeluju u javnoj raspravi o izmjenama Statuta SH

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Vijesti

Članovi Skupštine Slobodne Hrvatske već danima sudjeluju u javnoj raspravi o izmjenama Statuta SH

Članovi Skupštine Slobodne Hrvatske aktivno sudjeluju u promjeni paradigme u raspravi o izmjenama Statuta Slobodne Hrvatske. Priprema je to za Izvanrednu sjednicu Skupštine Slobodne Hrvatske koja će se održati 20. listopada 2018. u Zagrebu na kojoj će se donijeti novi Statut Slobodne Hrvatske i  birati novo vodstvo Stranke kao i novi članovi Središnjeg i Nadzornog odbora. Ovo nije Kupaonska skupština 4. listopada 2015.!

Ovako nešto što ovih dana imamo u grupi Članovi Skupštine SH i Članovi SH je na hrvatskoj političkoj sceni presedan.  Javna rasprava ovakvih razmjera u kojoj sudjeluju članovi skupštine o izmjenama Statuta jedne stranke je drugdje nezamisliva. Inače praksa je da članovi skupštine dođu na sjednicu i da se s izmjenama upoznaju tek usput na samoj skupštini bez ikakve ozbiljnije rasprave. Važno je da dignu ruku i da šute do nove skupštine jer ih nitko nizašto ne pita bar 4 godine.

Sjetimo se samo 4. listopada 2015. kad je Ivan Pernar umjesto Ivana Vilibora Sinčića potpisao zapisnik sa sjednice skupštine Živog zida na kojem su kao prisutni navedene osobe koje nisu tu bile i to mimo njihovog znanja, kad su se koristili njihovi podaci da bi se mijenjao Statut Živog zida i izabralo novo vodstvo bez prisutnosti članova te iste skupštine. Kaznena prijava za krivotvorenje službenog dokumenta na temelju kojeg su izašli na Parlametarne izbore 2015. i ostvarili nezakonitu milijunsku dobit DORH po nečijem naputku već treću godinu drži u ladicama. U isto vrijeme u par dana  pokreću istražne radnje  i pronalaze krivce  kad se bacaju jaja na središnjicu HDZ-a ili na Kujundžićevo ministarstvo, odnosno kad se hamburgerom pogodi jedan saborski zastupnik, politički partner HDZ-a. Zašto kažemo da se radi o milijunskoj dobiti? Pa za jednog saborskog zastupnika Živi zid u godini dana dobije 300.000 kn, a u 4 godine 1.200.000 kn iz proračuna, dakle, samo stranka dobije milijune, a tome još treba dodati saborske plaće i ostale dodatke na plaću.

Vodstvo Slobodne Hrvatske je svojom odlukom Središnjeg odbora dalo povjerenje članovima Skupštine SH da sudjeluju u kreiranju novog statuta i već  danima traje javna rasprava. Tako  su se članovi Skupštine SH pokazali kao konstruktivni sugovornici i sukreatori akata i politike Stranke, jer im se omogućulo  da budu informirani umjesto da im se  radi potajno iza leđa kao što je to praksa u Živom zidu, HDZ-u, SDP-eu i drugdje.

Tako članovi Skupštine Slobodne Hrvatske sudjeluju  o promjeni paradigme koja se od pukih glasača stranačkih ovaca mijenja u vladavinu naroda!

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

136 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Vijesti

To Top