Pratite nas

GMO-Zločin protiv čovječnosti

Fotografija: Pixabay

Ostalo

GMO-Zločin protiv čovječnosti

GMO – zločin protiv čovječnosti.

Kaznenim zakonom u članku 203 definira se djelo Protuzakonitog unošenja u okoliš divljih svojti ili GMO-a s tekstom ” Tko protivno propisima prenese preko granice živ genetski modificiran organizam ili uvede živ genenetki organizam ili …” te se propisuje maksimalno zapriječena kazna zatvora od pet godina.

Odmah vidljiv problem u navodu “protivno propisima” jer u Hrvatskoj je sve po propisma, od pretvorbe i privatizacije pa na dalje. Dovoljno je 76 Tomislava Saucha u Saboru pa da multinacionalne megakorporacije dobiju propis koji žele.

Zadnje izmjene i dopune Zakona o genetski modificiranim organizmmima govore tome u prilog. U zemlji koja je GMO “free” tj. bez GMO-a takav zakon zapravo ne treba, dovoljno je u nekom zakonu koji se bavi poljoprivredom navesti “zabranjuje se GMO” i to bi bilo to.

Ali, ovo je Hrvatska, imamo Zakon o GMO i imamo GMO na poljima, hrani i u nama, makar nas uvjeravali suprotno. Svi članci i svi stavci Zakona o GMO služe za zavaravanje i maskiranje činjenice o ulasku neprirodnog GMO u prirodni genetski sklad biološke raznolikosti s nepredvidivim posljedicama.

Činjenica je i da su neki subjekti za GMO, ali mnogi građani su izričito protiv, te se postavlja pitanje pristanka na ekperimentiranje s genetikom.

Uvođenje GMO u prirodu možemo smatrati neodobrenim eksperimentom nad cjelokupnom prirodnom ljudskom populacijom, ali i cijelom prirodom, jer tko može imati legalitet za pristanak na tako nešto ? Jedan milijun, dva milijuna, tri milijuna stanovnika planete naspram ostalih sedam i pol milijardi ? Koliki dio čovječanstva bi trebao dati pristanak pa da isto bude demokratski i tko zastupa planetu s cijelokupnim eko sustavom ? Što je 76 Tomislava Sauche i odluke “sukladno propisima” u odnosu na cijelu prirodu ?

Države znaju često gledajući svoje partikulativne interese u određenom vremenu donositi zakone(ili namjerno ne donositi adekvatne) i postupati protivno samog bitka čovječnosti i tu dolazimo do Nürnberškog procesa kao izvora međunarodnog kaznenog prava.

Sud u Nürnbergu u predmetim protiv Goeringa i drugih suočio se s problemom da djelo za koje su se teretili optuženici, provođenje eksperimenata nad ljudima bez njihove dozvole, jednostavno nije bilo propisano i kažnjvo po tadašnjem domaćem Njemačkim pravom.

Dakle otprilike slično kako današnja Hrvatska dopušta GMO eksperimente nad građanima koji se izričito protive unosu GMO hrane i organizama u prirodu kao ljudsko stanište i u tijelo pojedinog građana.

Zna se kako su završila Nürnberška suđenja, a ostavština je Nürnberški kodeks kao izvor međunarodnog prava.
U prvom članku Nürnberški kodeks navodi ” Dobrovoljni pristanak ljudskog subjekta je apsolutno neophodan”. Dakle osobni pristanak, a ne zakoniti pristak 76 Tomislava Sauche.

Što god vam zakonodavac propisao, a PR Goebelsi opravdavali, ako niste dali pristanak za vaše učestvovanje u GMO eksperimentu to je, prema međunarodom pravu i standardu zločin protiv čovječnosti.

Nemamo iluzija kako bi prijava/tužba protiv GMO zločina prošla u Hrvatskom krivosuđu, ali to ne znači da morate šutke pristati na eksperiment.

Dovoljno je na sljedećim izborima glasati za protivnike GMO-a, i omogućiti procesuiranje 76 Tomislava Sauche za zločin protiv čovječnosti. Zločina protiv vas, vaše obitelji i vaših potomaka.

Vi birate, GMO ili Hrvatska slobodna od GMO-a.

Nastavi čitati

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ostalo

To Top