Pratite nas

Hrvatska politička baština iz 2017. godine ne sadrži puno razloga za ponos

Fotografija: izvor N1, autor HANNAH MCKAY

Koncesije

Hrvatska politička baština iz 2017. godine ne sadrži puno razloga za ponos

Neki hrvatski političari u svojim novogodišnjim čestitkama ističu kako bismo trebali biti ponosni na njihove poteze na planu unutarnje i vanjske politike koji su Hrvatsku stavili u poziciju za koju su se oni „izborili“ kao i oni prije njih. Iskreno priželjkujemo da se u 2018. godini povlače politički potezi zbog kojih ćemo moći doista biti ponosni. Propitkujmo se malo sami jesu li ovo što je aktivist Branko Obradović napisao razlozi za ponos ili ne.

Novu 2018. godinu PONOSNO smo dočekali kao:

  • pripadnici jedne od 16% najbogatijih svjetskih država (SAD, EU i Japan) koje troše 80% svjetskih prirodnih resursa,
  • pripadnici države članice NATO-a koji provodi neviđenu imperijalističku politiku i teror prema državama koje posjeduju energetske resurse ili polja opijata i/ili ne žele prihvatiti Svjetsku banku,
  • pripadnici države koja šalje svoje vojnike na tuđe granice da pod direktnom njemačkom komandom prijete državama s kojima RH nema nikakvih razmirica,
  • pripadnici države koja podržava genocid nad palestinskim civilnim stanovništvom te otimanje libanonskog i palestinskog teritorija od strane izraelskog cionističkog režima,
  • pripadnici države koja je svoj suverenitet U POTPUNOSTI predala Europskoj Komisiji, tijelu koje je sačinjeno od plutokrata NEIZABRANIH od strane građana članica Unije.
  • pripadnici države čiji je parlament ratificirao trgovinski sporazum CETA kojim RH gubi državnu suverenost u obrani ljudskih prava, zdravlja svojih građana te zaštiti javnog dobra i okoliša.
  • pripadnici države čiji je parlament izglasao brisanje članka 137. Kaznenog zakona: “Građanin RH koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.”
  • pripadnici JEDINE države u EU u kojoj vlada genocidni Ovršni zakon, gdje 90% ovršenih/blokiranih nije u mogućnosti vraćati dug te koji razara obitelji, tjera ljude iz RH.
  • pripadnici države koja je ostala bez 4 izvora pitke vode zbog korupcije oko Agrokora, čija Vlada najavljuje novi pokušaj bušenja 94% Jadrana, u kojoj je počelo frakiranje Slavonije, u kojoj se strancima izdaju bagatelne koncesije na izvore vode, šume i obalu, iz koje odlaze tisuće mladih…

BUDIMO PONOSNI U 2018. GODINI!

Puno je toga što bismo mogli dodati ovom popisu, a na što nismo nimalo ponosni. Krenimo od lažnih obećanja Vlade da će se ići na otkup dionica INE, odbijanja Ministarstva zdravstva na čelu s Kujundžićem da se iz proračuna financira kupnja lijeka Spinraza za bolesnu djecu, kupnja 10.800 novih mobitela na račun proračuna, korupcija u sudstvu koja je kulminirala presudom Horvatinčiću zbog sinkope, pogodovanje Ivici Todoriću donošenjem Lex Agrokora, donošenje Lex šerifa itd, itd.

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

154 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Koncesije

To Top