Pratite nas

Hrvatski branitelj Josip Pavičić pred Vladom RH: 7 godina bez struje, blokada i dužničko ropstvo

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Ljudska prava

Hrvatski branitelj Josip Pavičić pred Vladom RH: 7 godina bez struje, blokada i dužničko ropstvo

U cjelosti objavljujemo priopćenje za medije Inicijative Ovršni ustanak pod naslovom:

„NE ZNATE KOLIKO ĆETE ŽIVOTA SPASITI DEBLOKADOM RAČUNA!“

Inicijativa Ovrši ustanak nastavlja s pritiskom prema Vladi RH, Hrvatskom saboru, Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, pravosuđu, svim strankama i građanima kako bi se probudili i pokrenuli svi oni koji mogu utjecati na deblokadu računa građana i poslovnih subjekata, koji mogu utjecati na izradu modaliteta otpisa duga i zabrane deložacija do donošenja novog Ovršnog zakona koji se najavljuje 2019. pred parlamentarne izbore kako bi se „zaradio“ još jedan mandat na krvi i patnji ovršenih i blokiranih.  Za mnoge će čekanje još godinu dana biti prekasno jer je 10% građana Hrvatske u blokadi i bez ikakve nade da svoj dug otplati svojim bijednim prihodima.

U četvrtak 25. siječnja 2018. pred Vladom RH su ispred Inicijative Ovršni ustanak bili Danijel Galović, Ivan Valek i Miro Skender  kao i još nekoliko članova Inicijative. Imali su tiskovnu konferenciju i predaju zahtjeva Vladi RH i Saboru za uvrštenje točke dnevnog reda o deblokadi građana. Bio je tu i Josip Pavičić iz Donjih Andrijevaca u Slavoniji koji već 7 godina živi bez struje u dužničkom ropstvu. Branitelj je i otac devetoro djece koja u 21. stoljeću odrastaju u mraku. Njegova priča je tek jedna od više tisuća tužnih hrvatskih priča na koje se više ne smije okretati leđa. Danijel Galović je pred Vladom podržao Josipa Pavičića i dodao: „Sve države svijeta imaju Ovršne zakona, a samo Hrvatska blokirane građane.“

Zato se obraćamo svima kojima smo poslali mailove pod nazivom „NE ZNATE KOLIKO ĆETE ŽIVOTA SPASITI DEBLOKADOM RAČUNA!“ i urudžbirali zahtjeve Vladi RH o deblokadi da ne oklijevaju i da što prije poduzmu odlučne korake prema deblokadi. Ljudi se sele, obolijevaju, žive u velikom siromaštvu, ubijaju se i prerano umiru od stresa kojeg izaziva činjenica da njihov dug vrtoglavo raste i da ga nikad neće moći otplatiti. Ako možete otpisivati dugove Todoriću i svima kojima ste to omogućili Zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, onda možete i Josipu Pavičiću i ostalim prezaduženim građanima. Ako imate milijune za vozni park Vlade RH, za mobitele i svoje povlastice onda ih morate imati i za male ljude. Ako nemate novaca za njih prodajte svoj vozni park i mobitele, ukinite svoje povlastice koje ste si sami dali iz našega džepa.

Budući da već par godina dobro znate koje štetne posljedice proizlaze iz sadašnjeg Ovršnog zakona tražit ćemo odgovornost svih onih koji su ga šutke provodili. Ujedno se zahvaljujemo svima koji su do sada dizali glas protiv tog zakona, a posebno sucu Mislavu Kolakušiću!

 

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ljudska prava

To Top