Pratite nas

HRVATSKO-UGARSKO DOMOLJUBLJE

Komentar dana

HRVATSKO-UGARSKO DOMOLJUBLJE

HRVATSKO-UGARSKO DOMOLJUBLJE

Nitko od samoprozvanih velikih domoljuba (riječi koju su svojim djelima mnogima zgadili) nije osudio Orbanove poteze prema Hrvatskoj.

MOL-u da postane većinski vlasnik INE. Uslijedilo je sve više i više jeftine mađarske robe na policama hrvatskih dućana, a ove godine kulminiralo Orbanovim otvorenim svojatanjem više od pola Hrvatske na kartama Velike Mađarske, na govoru u Osijeku, a sada i na spomen-ploči posvećenoj Trianonskom sporazumu.

Reakcija ili nema ili su vrlo blage i prepune ulizavanja Mađarima, kao u slučaju Plenkovića ili Grlića Radmana. Gdje su sad HDZ, Škoro, Thompson, Bujanec, Hasanbegović, Tomašićka i drugi istaknuti desničari, koji bi otvorili pravu verbalnu paljbu da je npr. Vučić objavio kartu Velike Srbije?

Šute kao zadnje p*čke i vire iz guzice Orbanu, kao i brojni desničarski portali, samo zbog njegovih ideoloških stavova. 25 godina iza kraja rata, još uvijek revu o Srbima, komunistima i starom hrvatskom pozdravu, a ne bi se protivili ni da novi hrvatski pozdravi postanu nekakvi “keše-meše,” ako bi Njegovo Veličanstvo Orban to zahtijevao.

Njihovo je domoljublje hrvatsko-ugarsko domoljublje, poput onog mađaronske aristokracije u 19. stoljeću.

Kunu se u svoju domovinu, koja je zbog nekih od njih u praksi ponovo postala mađarska kolonija, dok se oni ostali od njih besramno ulizuju našim sjeveroistočnim susjedima. Totalno su neprilagođeni današnjim vremenima, jer ima već desetak godina otkad je za Hrvatsku Budimpešta zamijenila Beograd.

Jedino neki novi Ilirci bi se danas mogli nazvati domoljubima i sprati ljagu s te riječi. Dok god se takvi ne pojave, samoprozvanim domoljubima iz ovog teksta preporučujem da si pomađare imena i prezimena. Za drugo i nisu.

Nitko od samoprozvanih velikih domoljuba (riječi koju su svojim djelima mnogima zgadili) nije osudio Orbanove poteze prema Hrvatskoj.

 

Nastavi čitati
Preporučamo
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Komentar dana

Popularno

To Top