Pratite nas

Ima se! Može se! Isplati se!

Komentar dana

Ima se! Može se! Isplati se!

Kako se HDZ-ova Vlada u liku ministra državne imovine, Gorana Marića, odužila svom najboljem promotoru, Katoličkoj crkvi.

Pred svake izbore, pa tako i ove, potpisuju se Ugovori o darivanju nekretnina enormne vrijednosti. U tim ugovorima naravno ne piše na što se Crkva obvezuje dati za uzvrat.
To je već dobro poznato. Sa svih propovjedaonica poziva se stado na glasanje pod parolom „zna se za koga“. A, stado kao stado, podosta veliko i nadasve poslušno. Nije pametno natovariti si na glavu veliki grijeh i pogodovati đavlu. Jer tko pogoduje đavlu, ne pogoduje vladajućem sistemu.
Kako se izbori približavaju, Marić opet nosi darove.

Kreće u lipnju, 2017.godine., crkva dobiva palaču Skočibušić iz 13. stoljeća, na Peristilu, vrijednu 23,6 milijuna kuna, za potrebe Muzeja sakralne umjetnosti, s naplatom ulaza naravno.
Iz Splita ima toga još… Uoči Papinog dolaska u Split, 1997. godine, vraćena je crkvi Biskupova palača, koja je nakon toga, suprotno ideji konzervatorske zaštite dograđena i arhitektonski unakažena. U njoj su bili smješteni arhiv, gradska knjižnica i nekoliko fakulteta, koji su po povratku zgrade iseljeni, nakon čega se u nju nastanio nadbiskup sa par pomoćnika. Kad je palača u socijalizmu nacionalizirana, Nadbiskupija je dobila zamjensku zgradu u Zrinsko – Frankopanskoj ulici, koju po povratku Biskupove palače nije vratila, jer je po novoj darovnici i tu zgradu dobila na korištenje na 99 godina.

Goran Marić je darežljive duše, pa je tako u srpnju, 2018. godine, potpisan ugovor po kojemu se dio bivše vojarne Dračevca daruje Splitsko – makarskoj nadbiskupiji za potrebe osnutka Katoličkog odgojno – obrazovnog centra. Radi se o 31.000 m2 u vrijednosti 84 miliona kuna.

U ožujku 2019. godine, potpisavši ugovor o darovanju zemljišta Dubrovačkoj biskupiji za izgradnju crkve i pastora centra sa pratećim sadržajima u suradnji sa dubrovačkim biskupom, Matom Uzinićem. Riječ je o tri čestice površine, 6.221,80 metara četvornih na području gradskog naselja Solitudo na poluotoku Lapad, u vrijednosti 17 milijuna i 870 tisuća kuna. Osim zemljišta u Solitudu, na sjednici Vlade u Dubrovniku odlučeno je o darovati Dubrovačkoj biskupiji i nekretnine u povijesnoj jezgri Dubrovnika, a riječ je o ruševnoj zgradi površine 678,44 metra četvorna, koja je neposredno povezana sa zgradom Biskupske palače.

U travnju 2019.godine, „naš“, Goran Marić sa biskupom bjelovarsko – križevačkim, Vjekoslavom Huzjakom, potpisuje ugovor o darivanju zemljišta na prostoru bivše vojarne sa ciljem građenja svetišta Svetog Marka Križevčanina. Radi se o zemljištu površine 27.000 tisuća m2, vrijednog oko 6,5 milijuna kuna.

Izjave istog tog ministra kojima opravdava razlog svih tih darovnica su toliko bizarne da su u navedenom tekstu izostavljene. Zašto bismo trošili riječi na manipulativnu retoriku jednog ministra kada imamo realne činjenice.

Stoga, dragi građani, na vama je. Vaš izbor (ne) aktivnosti na izborima je vaša sloboda, no, nemojte zaboraviti misliti na svoju djecu i buduće naraštaje.
Budimo svjesni naše odgovornosti na svakim izborima jer dok Marić plaća svoje promotore sa principom „ima se, može se, isplati se“, nama, svome stadu, otvoreno pruža samo minimume od onoga što zaslužujemo.

Mi imamo Hrvatsku, pa se stoga potrudimo da nam bude dobro na ispravan način, daleko od vladajućeg političkog režima. Jer, što je jedan Marić naspram 4,5 milijuna ljudi!?

Zato 26.ZAlistu26
Autor: Marija Miculinić

Nastavi čitati
Preporučamo

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Komentar dana

To Top