Pratite nas

IVA ANZULOVIĆ-MOJA I TVOJA SAVJEST

Komentar dana

IVA ANZULOVIĆ-MOJA I TVOJA SAVJEST

Nedjelja nije bila neradna za Ivu Anzulović. Iako za većinu nas, još samo jedan običan dan, dan obilježen povijesnim rašomonom prošlih vremena i ideologija kao i, naravno, farsičnim higijeničarima iz stožera koji iz svoje olimpske pleksiglas perspektive diktiraju životima smrtnika.

3. svibnja trebao je biti i dan slobode medija, ali neki virus vječito onemogućava tom danu da svane nad Hrvatskom. Ono što je ipak osvanulo jedan je stari dvorac u Virovitici kojeg je novinarka Iva Anzulović pošteno izrešetala sa sedamnaest crvenih balona, balona crvenih od krvi ubijenog Siniše Palma, crvenih od srama što jedno klasično mafijaško ubojstvo ima politički potpis i smrt jednog čovjeka zbog toga stoji nerazjašnjena.

Sedamnaest milijuna kuna javnog novca nestalo je u Virovitici i život jednog čovjeka koji je o tome nešto znao, ali postoji i veća tragedija u ovoj priči, veći gubitak. To je nestanak savjesti svih nas. Hrabrost, moral, profesionalna etika, ljudska savjest Ive Anzulović, ne može biti dovoljna bez moje i tvoje savjesti. Svi ti ukradeni milijuni, milijarde, ljudi poput Siniše Palma, koji su platili glavom jer su previše znali, sav taj novac kojega je politička mafija ukrala, provukli su se kroz praznine u našoj savjesti više nego kroz rupe u zakonima.

Iva Anzulović je već dugo savjest svih nas sad je vrijeme da mi budemo njena snaga pred zločincima sakrivenim u politici.

Designed by jannoon028

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Komentar dana

To Top