Pratite nas

Iživljavanjem nad radnicima do privatizacije Hrvatske pošte

Fotografija: Pixabay

Dino Vrandečić

Iživljavanjem nad radnicima do privatizacije Hrvatske pošte

Poštanska torba u torbi HDZ torbara

Mnogi zazivaju reviziju pretvorbe i privatizacije iz 90-ih, pljačke neviđenih razmjera koja je legalizirana i opravdana tranzicijom iz planske u tržišnu ekonomiju.

Privatizacija u 90-im, zapravo je bila prijelaz društvene imovine u HDZ-ove torbe, radnici su ostali bez posla, firme uništene i rasprodane. Ovakav ekonomski poduhvat nije bilo moguće izvesti bez rata koji je u to vrijeme bjesnio u Hrvatskoj. Narod je bio na fronti i uz ogromne žrtve obranio zemlju od agresora, nažalost, narod je sve ostalo izgubio jer nije uspio obraniti zemlju od HDZ-a i njegove ekonomske agresije.

Rat je iza nas, ali HDZ je i dalje na vlasti, a njihova politika i apetit za društvenom imovinom još veći, pogotovo kad osiromašeni građani idu u ekonomsko izbjeglištvo, a novi porezi nailaze na sve konkretniji i organiziraniji otpor u javnosti.

Kako nastaviti kriminalnu privatizaciju u mirnodopskom vremenu?

HDZ već duže vrijeme muku muči sa javnosti koja u mirnodopskom vremenu reagira na kriminalne radnje, bez obzira na HDZ-ovo zakonodavstvo koje može legalizirati i nazvati lex i najveće makinacije u privredi i politici, osloboditi masovne ubojice ili ovršiti zbog 20 kuna.

Usprkos činjenici da uspješno raseljavaju Hrvatsku, privatizacija primjerice “Hrvatske pošte”  bez pomoći agresora i slanja naroda, pa tako i poštara na front je krupan zalogaj.

HDZ se odlučio na sljedeću strategiju kojom će sam izvršiti agresiju na poštare u samoj pošti. Neće ih granatirati sa granatama, ali će ih jednako efikasno napasti sa mobingom i psihofizičkim iživljavanjem, ponižavanjem kao i raznim metodama koje su zabranjene i po Ženevskoj konvenciji, ali u Hrvatskoj pošti se provode već duže vremena. U egzistencijalnom strahu, neorganizirani i sa korumpiranim sindikatom, poštari će tako završiti u bolničkim krevetima, bez posla, polomljeni i traumatizirani kao da su bili u konvencionalnom ratu, dok će HDZ, kao i u 90-im imati otvoren put prema još jednoj privatizaciji, strateške državne kompanije kao što je Hrvatska pošta. Treba svakako spomenuti i službu za ljudske resurse u samoj pošti, službu koja je zamjenila kadrovsku službu i u službi je zapošljavanja HDZ-ovih kadrova koji na taj način već odavno privatizira i monopolizira poštu partijski. HDZ kadarovi, preko službe za ljudske, to jest, partijske resurse, privilegirani su, dok od ostalih kadrova, onih koji žive od rada, a ne od partije, od njih svaki dan dobivamo tragične priče o nehumanim uvjetima rada, specijalno osmišljenima da ih se riješe prije još jedne HDZ kriminalne privatizacije.

Poštari, službenici, koji na svojim leđima i svojim poštenim radom nose Hrvatsku poštu  tako su ocjenjeni neperspektivnim kadrovima bez potencijala.

Ovaj nametnuti rat HDZ-a, u kojem vrše agresiju na poštare, bez sumnje je građanski rat, ali isto tako nema dvojbe da će se hrvatski poštari zajedno sa svojim narodom znati obraniti i od ove agresije.

Apeliramo na HDZ da poštuje Ženevsku konvenciju koja zabranjuje mučenje te im najavljujemo da se za slobodnu Hrvatsku sada borimo svi u istome rovu i samo na jednom frontu. Frontu protiv HDZ-a.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

To Top