Pratite nas

Jesu li Hrvati digli ruke od Hrvatske?

Fotografija: Pexels

Nekategorizirano

Jesu li Hrvati digli ruke od Hrvatske?

Kada val emigranata iz Sirije, Afganistana i inih azijskih država tutnjao preko Hrvatske, mnogi su rogoborili zašto se ne bore za svoja prava u svojoj zemlji, zašto da ih beplatno hranimo kada su to dezerteri i kukavice.

Istovremeno, val emigranata iz Hrvatske neprimjetno se udaljava od Slavonije, Like, Zagreba … iz cijele Hrvatske.

Izgleda da su Hrvati digli ruke od svoje vlastite domovine, prepustivši istu politički i na sve ostale načine umreženim pojedincima i njihovim obiteljima.

Hrvatska krvari, Hrvatska umire, a jedino što se glasno čuje je kuknjava na Facebooku.

No, nije to tako slučajno, to je plod dugogodišnjeg truda i napora onih koji stvarno upravljaju ovom zemljom. Druge generacije drugova, koji se sada nazivaju gospoda, drugova očeličenih u borbi za pretvorbu i privatizaciju, bezskupoloznih gadova kojima ništa nije sveto. Ni tuđa muka, ni tuđi rad, ni tuđe obitelji samo oni i samo oni.

Ali, treba znati ako netko i jest beskrupulozan gad ne znači i da je glup, štoviše, što manje morala to veći uspjeh je poučak koji su Hrvati tek sada nakon iskustva ovog
lešinarskog kapitalizma shvatili.

Činjenično, Hrvatska je iz poljoprivredne zemlje s 99% poljoprivrednog stanovništva u periodu od drugog svjetskog rata na dalje prerasla u industrijsku zemlju, s razvijenim školstvom. Ne zagovaramo socijalizam i promašaje bivše države, ali neka dostignuća jednostavno treba priznati, jer to su dostignuća Hrvatskog naroda, naroda koji jednostavno generacijama nije imao iskustva s ovakvim kapitalizmom.

Zaboravljeni su žandari koji su seljacima palili kuće ako nisu imali za porez, zaboravljeni su kamatari i velike kamate jer toga nije bilo generacijama.

No sada smo bolno svjesni svega, sada treba ići dalje, ne kukati za prošlošću, ali rasčistiti račune i priznati sami sebi nisu nas oderali ni Beč, ni Budimpešta ni Beograd, oderali su nas naši.

Trebamo se dignuti s poda, prestati bježati kao Arapi i boriti se za svoje, za svoju domovinu, ne vikati na fejsu već na ulici, ne psovati im majku pred televizorom u svoja četiri zida već izaći na izbore i tamo im okončati sudbinu!

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Nekategorizirano

To Top