Pratite nas

Kad jedna zgrada ima veća prava nego mrtav dečko iz Zaprešića, idemo do kraja!

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Zdravstvo

Kad jedna zgrada ima veća prava nego mrtav dečko iz Zaprešića, idemo do kraja!

Supredsjednici Slobodne Hrvatske Ivan Pokupec i Damir – Kristijan Rogina su pušteni iz policije uz optužni prijedlog i zabranu prilaska zgradi Ministarstva zdravstva u trajanju od 8 dana. Razlog privođenja: gađanje spomenute zgrade jajima i to staklenog dijela koji se lako opere vodom, za razliku od obraza ministra Milana Kujundžića i Vlade Republike Hrvatske zbog stanja u hrvatskom zdravstvu. Evo kako su građani na stranici Slobodne Hrvatske komentirali zabranu približavanja sirotoj zgradi:

Ante Vranković: „Zgrada se prepala čovjeka s jajima.„

Slobodna Hrvatska: „Zgrada vjerojatno ima i duševne boli.“

Ante Vranković:  „Emancipirala se još u vrijeme Oreškovića koji je i građevinama dao pravo građanstva. I sad eto doživila šok!“

Marija Kemenović: „Zgrada ima veća prava nego čovjek, dečko mrtav – nikom ništa. Al’ pipni im zgradu, stoko, pa ćes dobit što te ide!“

Žarko Juraga:  „Slobodna Hrvatska, uz takvog ministra zgrada sigurno trpi duševnu bol.“

Anita Stubičar: „Neka budu sretni što su to bila jaja.“

Kako bi se zaštitio ugled spomenute zgrade policija je angažirala brojne policajce, potrošila puno litara za gorivo i dnevnice. Meta su bili supredsjednici Slobodne Hrvatske i njeni aktivisti koji su eto narušili javni red i mir. O narušavanju ugleda sustava zdravstva, bolje rečeno o njegovom urušavanju, nalaze se krivci u razvijenim državama koji nam otimaju liječnike. A da angažiraju veterinare? Ionako su narod prozvali stokom sitnog zuba.

Ugled ministra Kujundžića ionako ne postoji pa nema svrhe da ga se zaštiti. On ga je davno prodao kad je okrenuo leđa HDZ-u, pljuvao po njemu da bi mu se opet poklonio i postao njegov ministar, kad je lažirao ratni put, kad je lažirao informacije o sinu kojeg je upisao na Medicinski fakultet u Rijeci s bodovima koji se dobiju za studente liste dijaspore i poginulih branitelja (čovjek zbog sina lažirao i vlastitu smrt!), kad je ignorirao vapaje za pomoć roditelja djece oboljele od neuroblastoma i spinalne distrofije, kad je ignorirao apele Slobodne Hrvatske za ostavkom, kad je izjavio da jedan svećenik vrijedi kao 20 liječnika, kad je ignorirao reformu hitne pomoći i zdravstva, …

Zgrada Ministarstva zdravstva je nakon pranja ostataka od razbijenih jaja zablistala lažnim sjajem. Očekuje se da bi taj sjaj mogao biti pravi kad se iz nje iseli HDZ-ov ministar. Ako se to ne dogodi gnjev naroda će se spontano preseliti na Plenkovića i njegovu Vladu.

Nije valjda da su jaja važnija od ljudskih života? Doista, koliko vrijedi jedan život? Zar nije veća briga pokazana za zaštitu jedne zgrade od brige za ljudski život?

“Zbog 30.000 eura za operaciju Hebrangovih m…, zbog 90.000 kuna za Vargin radni stol,… zbog višemilijunskih afera u HZZO-u, zbog luksuznih voznih parkova i blindiranih limuzina…,  za Mattea (21), Vanessu (12), Josipa (4), Niku (2), Matu (8) i more drugih za koje još nismo čuli…, za sve tehničare, medicinske sestre i liječnike kojima su pacijenti još uvijek ljudi, a ne brojka…za nas koji ih danas možda ne trebamo, ali već sutra će nam život ovisiti o njima, idemo do kraja”, izjavio je Ivan Pokupec.

117 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Zdravstvo

Popularno

To Top