Pratite nas

Lex Agrokor je najgora politička korupcija

Pravosuđe

Lex Agrokor je najgora politička korupcija

Izlazak e-mail prepiske Martine Dalić s autorima tzv. Lex Agrokora na svjetlo dana samo je dokazao ono o čemu se mjesecima pričalo po kuloarima. Martina Dalić je napisala zakon u dogovoru sa svojim prijateljima i privatnim partnerima, mimo svih propisanih procedura i službenih radnih skupina, odajući im pritom povjerljive informacije do kojih je došla kao najviša državna dužnosnica.

Isti ti prijatelji i partneri po usvajanju Zakona  u Hrvatskom saboru postali su ključne figure procesa restrukturiranja posrnulog Agrokora- Ante Ramljak je postao povjerenik, a ostali, sukladno svojim ulogama, savjetnici, konzultanti i odvjetnici.

I svi su, bez iznimke u tom procesu ostvarili višemilijunske zarade, a procjene medija govore o konačnoj cijeni svih savjetničkih usluga u iznosu od pola milijarde kuna(!).

Bez obzira što se radi o novcu privatne kompanije odnosno novcu vjerovnika Agrokora nedvojbeno je da je maloj grupi ljudi omogućeno iz vrha državne vlasti da ostvare ogromnu dobit bez ikakvih natječaja i mjerljivih kategorija kvalitete i vrijednosti.

Ovo još jednom dokazuje tezu da Hrvatskom vladaju lobiji i korupcija i da hrvatski građani nisu predstavljeni i najvišim drzavnim institucijama. Tamo svoje predstavnike imaju lobisti, savjetnci, raznorazni financijski stručnjavi koji Vladu i Hrvatski sabor koriste kao alate za vlastito bogaćenje.

Zbog toga postojeće političke strukture moraju pasti jer dok god one ne padnu, zakoni će se pisati na korist pojedinaca, a ne građana.

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Pravosuđe

To Top