Pratite nas

Lopovima je krađa jedina ideologija

Fotografija: Pexels

Dino Vrandečić

Lopovima je krađa jedina ideologija

Hrvatska je zemlja bogate i slavne povijesti, ali također traumatične, bolne i sa mnogim otvorenim pitanjima. Promašene ideologije i njihovi “izmi” ostavili su trag u našoj povijesti i ožiljke na našoj sadašnjosti. Fašizam, komunizam, boljševizam, ali niti moderna hrvatska demokracija nije izgradila demokratske standarde i mnogima je takva lažna demokracija donijela razočaranje i nove traume, ma koliko god da ljubili i ginuli za Hrvatsku.

Graditi bolju budućnost jedina je učinkovita terapija, živjeti danas i ovdje, graditi budućnost sada, uistinu nema alternative. Nažalost kod nas je to puno jednostavnije reći nego napraviti. Kao u partiji karata, netko dobije najjače karte, a netko dobiva gubitničke, tako i u Hrvatskoj jedni imaju svoju i samo svoju sadašnjost, med i mlijeko, ovce i novce, njihova djeca budućnost, sigurnost, snažne automobile, kuće i račune, dok s druge strane, većina građana dobiva gubitničke karte povijesti i promašenih ideologija sa kojima neće nikad osvojiti niti boda, punta, ni jedan jedini žeton, ma koliko god šarene te karte bile ili tek crvene i crne..

Zašto gubimo od Partije partiju karata?

Kao prvo, igramo protiv profesionalnih varalica. Kao drugo, karte su već podjeljene i na izborima možemo praktički dobiti samo gubitničke kombinacije. Kao treće, organiziranost. Varalice uvijek igraju zajedno, imaju način na koji komuniciraju i sistem kojim su uvijek korak ispred vas.

Igrati partiju karata protiv Partije, sa kartama koje ne nose bodove već samo razočaranja, koštale su nas jako skupo. Izgubili smo i novce, poslove, firme, imovinu, penzije, egzistenciju, izgubili smo djedovinu i obiteljsko srebro, izgubili smo Hrvatsku i sad smo sve više u Irskoj, a sve manje u Slavoniji i ostatku Hrvatske.

Ta kocka skupo nas je koštala, ali mnoge od nas je naučila nešto o ovoj igri na sve ili ništa. U ovoj igri sadašnjost je sve i to su najjače karte. Varalice i lopovi osigurali su sebi pozicije, umrežili se sa sebi sličnima u bankarsko, i uvozničkom sustavu, umrežili su se sa lihvarima, švercerima, mafijom iz svih branši i sektora te sebi podjelili najbolje karte, odnosno našu sadašnjost. Kad je došao red na građane, ostale su najlošije karte, one povijesne. Te karte ne donose bodove ili punte ali su varalicama jako korisne.

Dok udružene varalice u partiji sa jakim kartama sadašnjosti dobivaju sve bodove i žetone, gubitnici se optužuju međusobno, a varalice tada bacaju svoje najjače karte igrajući na naše bezvrijedne karte povijesti. Ako želite igrati ovu igru sa profesionalnim varalicama, imajte na umu da oni za karte povijesti i ideologije ne mare ni najmanje, njihova povijest je prekrivena velom tajne, a kriminal im je jedina ideologija. Povijest i ideologija su samo bezvrijedne karte koje vam žele podjeliti u partijski namještenoj partiji karata da bi njima ostale karte sadašnjosti i da bi vam uzeli budućnost.

Nastavi čitati
Preporučamo
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

To Top