Pratite nas

Maja Šupe misli da je Stipe Petrina bankomat

Fotografija: Iva Anzulović

Nada Tušak

Maja Šupe misli da je Stipe Petrina bankomat

“Maja Šupe misli da je Stipe Petrina bankomat.” izjavio je Danijel Galović jutros u Zadru gdje je došao autobusom zajedno  s drugim prosvjednicima iz Slobodne Hrvatske i platforme Antikorupcija.hr dati podršku Stipi Petrini u sudskom sporu u kojemu ga Maja Šupe opet tuži zbog klevete. Ovaj put ona od Stipe traži odštetu od 150.000 kn.

Sjetimo se da je Maja Šupe dobila prvi sud protiv Petrine i odštetu od 50.000 kn jer je na  Facebook profilu Stipe Petrine  prije šest godina netko napisao: ”Sutkinja Šupe oslobodit će Horvatinčića, jer je nečasna sutkinja”. ”Zbog tog posta, kojega nisam ja napisao, sutkinja Šupe me tužila zbog povrede prava osobnosti. Sutkinja Ljubičić me osudila na 50.000 kuna kazne, iako nemam veze s tim što piše na Facebooku i premda se, to što je pisalo, potvrdilo kao istina!”, izjavio je Petrina. Potsjetimo se da je Horvatinčić Tomislav, koji je usmrtio dva talijanska turista, dobio je oslobođajuću presudu  zbog navodne  dijagnoze sinkope što je sablaznilo hrvatsku javnost.

Inače, protiv Stipe su do sada podignute 622 kaznene prijave zbog njegove političke borbe. Ne znamo niti jednu drugu osobu koja je dobila toliko kaznenih prijava poput njega tako da Stipu Petrinu možemo smatrati simbolom borbe protiv korupcije u hrvatskom pravosuđu ili bolje rečeno u hrvatskom krivosuđu. Na današnjem pripremnom ročištu Stipi je bilo onemogućeno prilaganje bilo kojeg dokaza što nije ohrabrujuće. O poražavajućem stanju u hrvatskom sudstvu govori i činjenica da smo država koja je izgubila najviše međunarodnih sporova i koja plaća milijunske kazne zbog toga. Inače hrvatski suci uživaju imunitet svoj cijeli radni vijek i za svoje greške ne snose nikakvu odgovornost.

Stipe je jedan od građana kojeg Maja Šupe tretira kao bankomat. Isti tretman prema građanima ima i  Vlada RH i Hrvatski sabor kad donose zakona i odluke, tako se ponaša i FINA, javni bilježnici i pojedini odvjetnici, brojne državne agencije, udruge i parlamentarne političke stranke, lokalni moćnici i uhljebi, sve odreda paraziti na tkivu naroda.  Građani sve glasnije poručuju da više ne žele biti njihov bankomat. Stvara se platforma Antikorupcija.hr koja će ovih mjeseci na vidjelo iznijeti slučajeve korupcije u sudstvu u rangu presude Horvatinčiću zbog sinkope.

Unatoč šokantnim presudama županijskih sudova, čudnim presudama Ustavnog suda i nekih drugih sudova pritisak javnosti je sve veći iako su se sudovi proglasili nedodirljivima. Pritisak javnost će izgleda u slučaju presude Horvatinčiću uroditi plodom jer se najavljuje obnova procesa. Pritisak javnosti je pomogao da se Horvatinčiću oduzme vozačka dozvola prije par tjedana. Pritisak javnosti je spriječio Oreškovića da izruči koncesionarima najbolje dijelove Slavonije. Pritisak javnosti je onemogućio monetizaciju hrvatskih autocesta, onemogućio je uvođenje poreza na nekretnine itd. Ako mislite da ste mali i beznačajni i da ne možete ništa promijeniti sjetite se ovih uspjeha! Presuda u ovom  sporu s Majom Šupe će biti ili zaokret u hrvatskom sudstvu ili još jedna potvrda da je nešto trulo u državi ‘Danskoj’ što se jačanjem antikorupcijske fronte mora riješiti.

208 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Nada Tušak

Popularno

To Top