Pratite nas

SLOBODNA HRVATSKA DOLAZI PRED DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Vijesti

SLOBODNA HRVATSKA DOLAZI PRED DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Zadnjih nekoliko dana Slobodna Hrvatska javnosti otkriva zastrašujuću razinu netransparentnosti u predizbornim radnjama od strane tvrtke APIS d.o.o.

U utorak, 21. svibnja je ovlašteni promatrač pokušao izvršiti uvid u pripremu izbornog procesa, sukladno Zakonu o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske, no u tome je bio spriječen netočnim informacijama, poluinformacijama i na kraju fizički.

U međuvremenu smo otkrili da APIS d.o.o. ima pristup državnoj bazi podataka i/ili vlastitu bazu osobnih podataka građana Republike Hrvatske – i onih koji izravno ne sudjeluju u izbornom procesu, osim kao birači. I to bez njihove dozvole.

Neznanje o tome gdje se glasački listići nalaze, sprječavanje ovlaštenog promatrača u izvršavanju uvida, neutvrđenost točnog broja birača, mogućnost manipulacije osobnim podacima birača… Sve to rezultira vrlo netransparentnim izbornim procesom u nedjelju te upitnom regularnošću izbora.

Stoga pozivamo medije i zainteresirane građane da nam se sutra u 11 sati pridruže ispred Državnog izbornog povjerenstva (Visoka ulica 15, Zagreb) gdje ćemo iznijeti sva saznanja o metodologijama izborne prevare te urudžbirati izvješće promatrača.

Prisutnima će se obratiti ovlašteni promatrač Damir-Kristijan Rogina te supredsjednik Slobodne Hrvatske Ivan Pokupec.

Nastavi čitati
Preporučamo

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Vijesti

To Top