Pratite nas

OTVORENO PISMO MINISTRU HRVATSKIH BRANITELJA, TOMI MEDVEDU

Ivan Pokupec

OTVORENO PISMO MINISTRU HRVATSKIH BRANITELJA, TOMI MEDVEDU

Povodom obilježavanja Oluje koja je završila 7. kolovoza 1995. godine, supredsjednik Slobodne Hrvatske Ivan Pokupec, poslao je ministru branitelja Tomi Medvedu otvoreno pismo u kojem aktualizira pitanje maćehinskog odnosa Vlade prema velikom broju branitelja te sve većem broju onih koji taj status dobivaju na temelju lažnog ratnog puta.

Pokupec izričito navodi primjer Medvedovog kolege Milana Kujundžića te traži pismeno očitovanje o ratnom putu aktualnog ministra zdravstva.

Pismo prenosimo u cijelosti.

Gospodine Medved,

ovih dana smo diljem Hrvatske s ponosom obilježavali Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja. No kao i svake godine, ti blagdani nas neminovno podsjećaju na sve one branitelje prema kojima su se vlade ponijele maćehinski, dok je s druge strane sa svakom godinom sve teže ignorirati javnu tajnu da kolo u toj populaciji vode lažni branitelji i glasačka mašinerija HDZ-a.

Osobno smatram, a vjerujem da će te se kao branitelj složiti sa mnom, da su oni koji koriste braniteljski status na temelju laži i prijevare ponajveća sramota današnje Hrvatske i pljuvačka na žrtvu svih poginulih i stradalih u obrani naše domovine. S tim na umu, dužnost nam je i obveza uhvatiti se u koštac s talogom lažnih branitelja i lažnih ratnih vojnih invalida. Time ćemo iskazati najdublje poštovanje onima koji su za Hrvatsku žrtvovali svoje živote, zdravlje, mladosti…

Dopustite mi da u tome povedem primjerom.

Naime, ukoliko je vjerovati biografiji Vašeg stranačkog kolege, ministra zdravstva Milana Kujundžića, isti je dobar dio ratnoga razdoblja proveo na usavršavanjima u Njemačkoj, SAD-u te Mađarskoj. Unatoč zabrani tadašnjeg ministra zdravstva Andrije Hebranga da liječnici napuštaju Hrvatsku.

Isti ga je javno optužio za lažiranje ratnog puta, nakon čega ga je g. Kujundžić tužio za klevetu, a proces – izgubio. Podsjećam i da je Zadarski sindikat branitelja zbog lažiranja ratnog puta zatražio ostavku gospodina Kujundžića na temelju presude suca Nenada Lukića s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Ta presuda ukazuje na postojanje samo dvije mogućnosti:
1. Milan Kujundžić jest hrvatski branitelj te je lažno optužen i žrtva hrvatskog pravosuđa;
2. Milan Kujundžić nije hrvatski branitelj te kao netko tko se lažno predstavlja obnaša jednu od najviših funkcija u Vladi Republike Hrvatske.

Uzimajući u obzir navedene činjenice, tražim od Vas kao resornog ministra službeno i pismeno očitovanje o ratnom putu te braniteljskom statusu dr. Milana Kujundžića, aktualnog ministra zdravstva Vlade Republike Hrvatske.

S poštovanjem,

Ivan Pokupec, prof.
supredsjednik Slobodne Hrvatske

Nastavi čitati
Preporučamo

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ivan Pokupec

Popularno

To Top