Pratite nas

Pernar- Beljak, nova lica stare i promašene politike

Fotografija: Pixabay

Dino Vrandečić

Pernar- Beljak, nova lica stare i promašene politike

Hrvatska politika je partijski biznis, politika bez građana, račun bez krčmara,vječita borba za glasače, nikad borba za ljude.

Prvi seljak, Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, sve više upada u oko javnosti, njegova ambicija kao da ne poznaje granice, njegova stranka sigurno mu nije bila prepreka u ostvarenji osobnih ambicija.

Svoju stranačku i saborsku fotelju zadržao je desetkovavši članstvo HSS-a, smatrajući da je stranka ON, a ne članovi i stranački statut. “Le parti c’est moi”, Stranka, to sam ja, kaže Beljak, ali nažalost nije izuzetak. Tip je to hrvatskog političara koji kao da se na moralne visove penje preko leševa, ginu za demokraciju, pucajući demokraciji u leđa, zazivaju pravnu državu, a statuti su za njih tek mrtvo slovo na papiru.

Ovakav obrazac nije novitet i sigurno je inspiraciju pronašao u političkoj filozofiji Ivana Pernara, koji također smatra da je demokracija najbolji sistem samo ako Pernar pobjeđuje na izborima.
Pernar i Beljak tako rasturivši vlastite stranke, zavevši diktaturu i sveopći razdor počinju sve otvoreniju kampanju za koaliciju, okupljanje i suradnju koje će nam napokon donijeti pravnu i demokratsku državu te nas sve okupiti pa čak i posrnuli SDP, dok će Bernardiću omogućiti svu psihološku pomoć ne bi li napokon Bero dobio svo potrebno samopouzdanje, nužno za obnašanje dužnosti predsjednika SDP-a.

Slobodna Hrvatska pozdravlja okupljanje i suradnju, poziva na nju svakom svojom akcijom, ali također izražavamo sumnju u jedan politički princip, princip koji smatra da građani nisu dio politike, da su građani tek nužno zlo čiji su glasovi važni tek za za legitimaciju igara partijske moći.

Pernar-Beljak princip jasno ukazuje, sa svojom unutarstranačkom politikom kojem tipu političkog spektra pripadaju, onom svom i svojih poslušnika u kojem nema mjesta demokraciji, izboru, sučeljavanju,članovima, a u konačnici i građanima.

Što možemo očekivati od takvih antirežimskih lidera, predvodnika demokratskih promjena? Malo i ništa, jer princip kojeg nam prezentiraju ne razlikuje se od destljetnog principa HDZ-a, to je režimski i autoritaran princip, princip koji ne znači promjenu nego kontinuitet. Ovakvi mentalni HDZ-ovci, ne mogu biti opozicija HDZ-u, čak i hipotetski, jer dolazak na vlast ovih novih lica, bio bi kontinuitet stare politike, isti princip partitokracije koji negira slobodu i demokraciju, princip protiv kojega se borimo kao stranka svojim imenom Slobodna Hrvatska i politikom koja na prvo mjesto stavlja građane i vaš interes, a ne osobne ambicije ili partiju.

Slobodna Hrvatska može bezrezervno pozdraviti samo otvorenu, građansku i demokratsku koaliciju,surađivati sa ljudima koji se politikom bave radi vas, a ne radi sebe. Imena ljudi i njihovih stranaka, malo nam znače, SH gleda principe koji stoje iza tih imena.

Nastavi čitati
Preporučamo
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

To Top