Pratite nas

Petrinja se nakon 25 godina ponovo bori za svoju slobodu od neprocesuiranog kriminala

Fotografija: Iva Anzulović

Nada Tušak

Petrinja se nakon 25 godina ponovo bori za svoju slobodu od neprocesuiranog kriminala

Novinarska turneja istraživačke novinarke Ive Anzulović iz Zagreba pod nazivom „Znate li priču o Gavriloviću?“ nastavlja se u Sisku.  Naime, u organizaciji Slobodne Hrvatske održava se tribina u Zgradi političkih stranaka, Ulica Stjepana i Antuna Radića br. 20, u petak 16. ožujka 2018 s početkom u 18 sati na kojoj sudjeluje Iva Anzulović i gosti.

Godine 2012. Georg Gavrilović pokrenuo je arbitražni spor pred ICSID sudom u Washingtonu. Doznavši za to od radnika Mesne industrije „Gavrilović“, slobodna novinarka Iva Anzulović istražila je sve okolnosti prve privatizacije Republike Hrvatske koja se odvijala upravo u vrijeme najvećeg stradavanja Petrinje. Nezakonitosti pretvorbe koje su stigle i do suda gdje se danas Georgu Gavriloviću sudi pod optužbom ratnog profiterstva, višeslojna su priča koja involvira Slavka Degoriciju, Franju Gregurića, Žarka Domljana, Slavka Linića, generala Lucića, suce Slavu Borasa i Zdravka Tukšu te još mnogo imena iz samog političkog vrha.

Suočena s mogućnošću gubitka gotovo 500 nekretnina te isplatom 198,5 milijuna eura Georgu Gavriloviću, Petrinja se, 25 godina nakon Domovinskog rata, ponovno bori za svoju slobodu – ovog puta od neprocesuiranog kriminala.

Kako je siromašni domar ušao u posjed mesne industrije nekoć vrijedne 2 milijarde dolara? Zašto nitko u prostoru javne komunikacije niti ne spominje ovaj arbitražni proces? Hoće li grad Petrinja dobiti vlasnika?

Poslušajte odgovore na zanimljivom predavanju u petak 16. ožujka kada se obilježava točno dvije godine otkako je završen arbitražni spor a odgovora o njegovom rezultatu do danas – nema.

Nastavi čitati
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Nada Tušak

To Top