Pratite nas

Plenkovićev šlag na torti

Gospodarstvo

Plenkovićev šlag na torti

Zbog zelenih zagorskih brega, plodne slavonske ravnice i bujnih ličkih pašnjaka Hrvatska ima velik potencijal za govedarstvo. Ipak, mnogi domaći mljekari su propali, a police naših dućana pune su slovenskog mlijeka, njemačkog sira i rumunjske govedine. Čovjeku dođe da se zapita zašto.

Odgovor je isti kao i na pitanja zašto bilo koji drugi problem u državi – ZNA SE zašto. Zbog planske pljačke, uništavanja i rasprodaje cijele zemlje, koje već 29 godina provodi državotvorna, pardon, državorazorna stranka HDZ.

Nedavno je njen šef, premijer Plenković, izjavio da traži krave za izvoz mlijeka u Kinu. Nakon što je njegova stranka dovela do toga da više ne proizvodimo dovoljno mlijeka ni za vlastite potrebe, premijer će i to malo početi izvoziti – da ne bi barem netko u Hrvatskoj mogao uživati u mliječnim proizvodima čija kvaliteta je iznad nivoa Made in China.

Naravno da Plenković traži krave, kao u oglasu. Ovce ne mora tražiti jer ih ima i više nego dovoljno da mu stranka opet pobijedi na izborima. S njima je lako, ZNA SE recept – redovito im servirati malo ustaša i partizana, etničkih podjela i estradnih tračeva, i svake dvije godine prelijati s puno nogometa i kockastih dresova, kao šlag na torti. Šlag na torti je i ovaj premijerov potez “jačanja” izvoza, kojim neće napojiti ni manji kineski gradić, ali kojim će svejedno osvojiti glasove brojnih ovaca.

Nadam se da će Plenković jednog dana morati dati oglas da traži ovce. Da će se narod osvijestiti i da će nas biti sve više koji mu nećemo oprostiti za ovaj kung-fu. Da će HDZ otići u ropotarnicu povijesti, gdje mu je i mjesto. Da će se ovo doba i doba iza HDZ-a međusobno razlikovati kao yin i yang.    

Autor: Natko Omero

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Gospodarstvo

To Top