Pratite nas

Podignute kaznene prijave zbog sumnjivih odluka na Općinskom sudu u Zadru

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Ovršni Ustanak

Podignute kaznene prijave zbog sumnjivih odluka na Općinskom sudu u Zadru

Priopćenje za javnost Inicijativa Ovršni ustanak i Oštećenika RBA austrijskih zadruga

Deložacija 5-člane obitelji Hrvoja Pedišića iz Turnja, koji se nalazi između Sukošana i Biograda na Moru, najavljena je 8.  svibnja 2018. u 10 sati iz njihovog doma na adresi Obala Franje Tuđmana 82.  Pomoć i podršku  ispred inicijative Oštećenici RBA austrijskih zadruga dolaze im dati Nenad Koljaja, Ivica Marković i Milko Križanović. Podršci se pridružuje i Inicijativa Ovršni ustanak na čelu s Danijelom Galovićem.

Zakonom protiv RBA zadruga, poznatijeg pod nazivom Škibolin zakon, jer ga je predložio saborski zastupnik Marin Škibola, a donio Sabor u srpnju 2017. godine, RBA zadruge su stavljene izvan zakona, ali Općinski sud u Zadru u ovršnim postupcima koje ureduje ovršna sutkinja Dubravka Novaković. ipak donosi čudna rješenja u svezi nelegalnih austrijskih RBA zadruga. Inače ova sutkinja je uzela ekskluzivu u rješavanju tih predmeta, što naravno koordinira s predsjednicom spomenutog suda, jer bez njenog zelenog svjetla ne bi se sve to moglo dešavati. Digli smo  kaznenu prijavu protiv njene savjetnice Neve Lukin, protiv  nje i protiv predsjednice suda.  Do sada je upravo protiv nje podneseno nekoliko kaznenih prijava, koje čuče u ladicama DORH-a. Pored DORH-a kome je predana ova prijava s njom su upoznati i Vlada RH i Sabor, i Vrhovni sud i EU komisija.

Imamo plan kako obustaviti deložaciju. U borbu protiv odluke sutkinje Novaković uključujemo i Milka Križanovića kao pojačanje odvjetnici Katarini Zrilić iz Splita, s kojom smo već sve dogovorili – javio nam je pravnik Ivica Marković, član Inicijative Ovršni ustanak, Inicijative Oštećenici RBA austrijskih zadruga i autor zakona protiv RBA zadruga koji se očigledno ovdje krši iako ga je Sabor donio u srpnju 2017.

Molimo medije da poprate ovaj događaj, a pozivamo  i građane da daju podršku ovoj obitelji kao i njenim braniteljima kako ova obitelj ne bi završila na ulici zbog čudne odluke Općinskog suda u Zadru.

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ovršni Ustanak

To Top