Pratite nas

Podrška Slobodne Hrvatske Inicijativi Ovršni ustanak u borbi za deblokadu računa građana i novi Ovršni zakon

Ovršni Ustanak

Podrška Slobodne Hrvatske Inicijativi Ovršni ustanak u borbi za deblokadu računa građana i novi Ovršni zakon

Slobodna Hrvatska daje podršku Inicijativi Ovršni ustanak u borbi protiv Ovršnog zakona i poziva sve blokirane, kao i one koji se bore za deblokadu računa i novi Ovršni zakon da također daju svoju podršku.

Na Portalu SH objavljujemo priopćenje za medije u vezi pritiska te inicijative na Vladu RH kako bi donijela uredbu o deblokadi računa ovršenika:

PRIOPĆENJE MEDIJIMA U VEZI ZAHTJEVA INICIJATIVE OVRŠNI USTANAK KOJIM TRAŽIMO OD VLADE RH HITNO DONOŠENJE UREDBE O DEBLOKADI  RAČUNA GRAĐANA

Svo blještavilo  Adventa ne može uljepšati sve težu situaciju u kojoj se nalazi preko 320 000 blokiranih u Hrvatskoj čiji dug stalno raste. Što je s Ovršnim zakonom i milijunima ovrha? Kako su blokirani nestali iz  pomno isplanirane medijske papazjanije tzv. javnih medija  koji se usuđuju nazivati slobodnim novinarstvom? Zar i blokiranima ne bi trebao biti sretan Advent i Božić? Dolazimo u srijedu 13. prosinca  u 12 sati pred Vladu RH, Trg svetog Marka 2 po odgovore!

Inicijativu Ovršni ustanak pored brojnih građana podržava nekoliko stranaka, više udruga i drugih  inicijativa. Ona je nestranačkog karaktera, a cilj joj je rušenje postojećeg Ovršnog zakona i donošenje novog po uzoru na slovenski.

Ispred građana koji su dali preko 30 000 potpisa za novi Ovršni zakon i svih koji nas podržavaju, Inicijativa Ovršni ustanak zahtijeva da Vlada Republike Hrvatske  hitno donese uredbu o deblokadi računa građana i pravnih subjekata u Republici Hrvatskoj! Poklonite im deblokadu računa za Božić i Novu godinu! Blokade računa su „kravata“ koju nosi oko vrata 1 milijun Hrvata! Skinite nam tu omču oko vrata!  Također zahtijevamo  da nam odgovore na ova pitanja:

  1. Znate li da problem blokade računa muči oko 1 milijun građana Republike Hrvatske (oko 320 000 blokiranih plus članovi njihovih obitelji!)? Kako mislite zaustaviti rast broja ovšenika? Znate li da je dnevno 2000 novih ovrha? Kako mislite smanjiti taj broj?
  2. Kako zamišljate da će se plaćati dugovanja s blokiranim računima građana i pravnih osoba? Iseljavanjem možda? Znate li da oko 90% građana uopće nije u stanju servisirati svoj dug godinama i da su u trajnom dužničkom ropstvu?
  3. Kako planirate zaustaviti divljanje duga blokiranih? Znate li da on samo u jednom jedinom danu poraste za nevjerojatnih 2,2 milijuna eura?!
  4. Jeste li svjesni činjenice da su blokade računa glavni generator za iseljavanje iz Hrvatske i da je Ovršni zakon omča oko vrata 1 milijun Hrvata?
  5. Znate li da raste broj građana Republike Hrvatske koji su počinili samoubojstvo zbog blokade računa i dužničkog ropstva iz kojeg ne vide izlaza?

Ako vam je ovo poznato onda deblokirajte račune blokiranima! Ako nemate neka druga rješenja onda je deblokada računa jedino rješenje! 

Gospodine Plenkoviću, poštovani  članovi Vlade Republike Hrvatske, ako pod hitno ne počnete rješavati goruća pitanja blokiranih smatramo svojom moralnom obvezom prozvati vas zločinačkom organizacijom koja provodi ozakonjeni teror nad svojim vlastitim narodom i spremi smo poduzimati daljnje korake kako bismo zaustavili tiraniju Ovršnog zakona i vašu štetnu vladavinu!

Ispred Inicijative Ovršni ustanak:

Danijel Galović

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

150 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ovršni Ustanak

To Top