Pratite nas

Pokret otoka protiv privatizacije pomorskog dobra

Ekologija

Pokret otoka protiv privatizacije pomorskog dobra

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Pokret otoka protiv privatizacije pomorskog dobra

Privatizacija plaža samo je vrh ledenog brijega pljačke javnih dobara.

Slobodna Hrvatska je podržala prosvjed aktivista iz Pokreta otoka protiv Zakona o koncesijama.

Aktivisti su prosvjedovali protiv ovog štetnog zakona na „plaži“ ispred Hrvatskog sabora uz isticanje transparenata i imena otoka i mjesta na Jadranu iz kojih su došli.

Na stranici Pokreta otoka našli smo informacije o ovom pokretu koje objavljujemo zbog podudarnosti njihove vizije i misije s našom. Evo što su o sebi napisali:

Pokret otoka je samoodrživa i solidarna mreža otočana i ljubitelja otoka. Pokret otoka kroz povezivanje pojedinaca, organizacija i ideja izgrađuje odgovorno i održivo društvo. Donedavno smo bili pojedinci i organizacije svaka usamljena na svom otoku. Prepoznali smo se jer živimo u sličnim sredinama, sa sličnim ljudima i svakodnevnim izazovima. Spojila nas je slična vizija – međusobno povezani otoci, otočani koji surađuju i koji su svjesni vrijednosti sebe, svoje zajednice i otoka.

U ovom trenutku članovi Pokreta dolaze sa desetak hrvatskih otoka – Hvar, Šolta, Vis, Brač, Korčula, Olib, Lastovo, Mljet, Rab, Prvić, ali i s kopna iz Splita i Zagreba. Daljnjim razvojem uskoro očekujemo i širenje van granica Hrvatske. (Nedavno su im se pridružili aktivisti iz Istre.)

Vlastitim primjerima, projektima i zajedništvom potičemo na preuzimanje odgovornosti za održivu i odgovornu budućnost otoka. Umrežavanjem i međusobnom podrškom imamo priliku rasti i razvijati sebe, organizacije i otoke bez da se osjećamo neshvaćeni i sami u svojim idejama. Privatizacija plaža samo je vrh ledenog brijega pljačke javnih dobara.

204 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ekologija

To Top