Pratite nas

Političari, ostanite na začelju Kolone sjećanja u Vukovaru!

Fotografija: Vlada RH, Flickr

Ivan Pokupec

Političari, ostanite na začelju Kolone sjećanja u Vukovaru!

Političari, ostanite na začelju Kolone sjećanja u Vukovaru!

Slobodna Hrvatska je uputila poziv svim klubovima u Hrvatskom saboru i svim političarima da ove godine budu na začelju kolone sjećanja 18. studenoga kad obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara, kako bi se prestalo s politikantstvom na taj dan ponosa i dostojanstva.

U pismu političarima piše:
U narednom tjednu ćemo se prisjećati Grada-heroja i žrtve koja je podnesena u Vukovaru, a za neke je i danas vrlo bolna. Bez ulaženja u teme kojima bi se 18. studeni kao Dan sjećanja dodatno politizirao, apeliramo na vas da žrtvi Vukovara, njegovih branitelja, obiteljima poginulih i svim stanovnicima odate počast primjerenije negoli je to bio slučaj prethodnih godina.

Kao branitelji, građani Republike Hrvatske i politički aktivni pojedinci smatramo da bismo, u skladu s dužnostima koje ćemo predstavljati u Koloni sjećanja iduće subote, mi političari trebali biti na začelju Kolone sjećanja. Prepustimo mjesto na čelu kolone ljudima koji su tamo bili 18. 11. 1991.: braniteljima Vukovara i obiteljima poginulih i nestalih, te građanima Grada – heroja.

Stoga pozivamo političare iz Vlade i oporbe da ostanu na začelju Kolone sjećanja te na taj način pokažu poštovanje i poniznost.

U nadi da će Dan sjećanja na žrtve Vukovara biti dan ponosa i dostojanstva, a ne politikantske arogancije i laktarenja

Danijel Galović, supredsjednik

(1. gardijska brigada)

Damir-Kristijan Rogina, supredsjednik

(303 logistička)

Dražan Dizdar, glavni tajnik

(113. brigada)

260 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ivan Pokupec

To Top