Pratite nas

Povjerenstvo za Agrokor je farsa, a zastupnici se igraju FBI-a

Fotografija: Pixabay

Osvrti

Povjerenstvo za Agrokor je farsa, a zastupnici se igraju FBI-a

Saborsko povjerenstvo za ispitivanje kriminala u Agrokoru najobičnija je farsa političke elite s ciljem kontrole informacija  i kontrole štete koja bi mogla nastati za njihove materijalne interese.

Tko normalan može povjerovati da Orsat Miljanić koji i dan danas “pelješi” građane ovrhama može predvoditi išta što bi dovelo do razotkrivanja potencijalno najveće kriminalne hobotnice u Hrvatskoj ikad.

Orsat Miljanić je čovjek sustava, čovjek partije, pouzdanik onih koje bi trebao istraživati i koji bi na kraju balade trebali završiti iza rešetaka.

Orsat Miljanić je čovjek bez ideala i kičme, činovnik koji pliva po baruštini koju je sukreirao zajedno s HDZ-ovcima i zato je savršena osoba za predsjednika Povjerenstva za skrivanje istine o Agrokoru.

Tko normalan može pomisliti da Sabor koji je desetljećima donosio Zakone kojim je štitio Gazdu može i hoće javno reći istinu o Agrokoru?

Unatoč tome što je Povjerenstvo farsa, ne postoji parlamentarna stranka koja ne želi biti njenim dijelom.

Svi vide priliku za dio medijskog kolača, svi bi htjeli reći koju pametnu kako bi zatitrali uho svojih birača.

Bitka za Crodemoskopove postoke postala je cilj i svrha postojanja saborskih stranaka koje ne zanima ništa osim onih tema na kojima se mogu dobro izreklamirati.

Što se to može utvrditi putem saborskog povjerenstva, a da ne može utvrditi Državno odvjetništvo u istrazi cijelog slučaja? Kakve koristi imamo od toga da saslušavamo Todorića, ministre i regulatore kad ono što nas zanima njima ne pada na pamet reći pred ikakvim povjerenstvima.

Naravno da korist od toga ne postoji, ali dok budemo slušali Miljanića i njegove supovjerenike, njegov ured će i dalje u miru provoditi ovrhe nad tisućama naših sugrađana čiji su životi saborskim zastupnicima uglavnom potpuno nebitni.

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

28 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Osvrti

To Top