Pratite nas

Pravosuđe je oružje političke elite u borbi protiv naroda

Fotografija: Pexels

Pravosuđe je oružje političke elite u borbi protiv naroda

Hrvatska je na koljenima, a nije trebalo biti tako. Ovaj socijalni i moralni krah započeo je nakon Domovinskog rata, kada je nakon poraza vanjskog neprijatelja trebalo sačuvati u ratu stečene pozicije i profit porazom unutrašnjeg neprijatelja, a to je za ovaj režim zapravo čitav Hrvatski narod.

Otvoreni napad na razum započeo je sa Smiljkom Sokolom, nezanimljivim sveučilišnim profesorom Pravnog fakulteta u Zagrebu čija je karijera doživjela nagli uzlet kada je ustvrdio da “novac nije imovina” i time zaštitio poglavarev lik i djelo, a naročito zatajene njemačke marke otkrivene po Ankici Lepej, te je nagrađen mjestom predsjedika Ustavnog suda.

Kada je to narod progutao bezpogovorno nastavljeno je s istom rabotom, zakoni su se mijenjali, Ustavni sud to blagoslivljao, na izborima glasali mrtvi, Ustavni sud to blagoslivljao, zamaglile se milijarde, prvosuđe to pokrilo. Što ne bi kada je narod to šutke dopustio.

Sada smo tu gdje jesmo.

Sudske presude su otvoreno postale intelektualno insuficijentne i ruganje zdravom razumu, čak se više niti ne trude prikriti što i kako rade, ali narod je na to sve prešutno pristao sve ove godine. Zašto bi sada režim nešto mijenjao kada za njih sve tako dobro funkcionira.

Nije se reagiralo na početku, a sada je kasno jer akcija zbogom oružje je odavno odrađena.

Jedino čega se ovaj režim stvarno boji je bijesan narod, zato su granice otvorene i otvoreno se potiče odlazak, zato je oružje uzeto narodu da “ne budemo kao Švicarska” gdje građani čuvaju oružje doma i time svoju domovinu. Nas sada čuva nekakvi Nato.

Dosta truda je uloženo u širenje defetizma, depresije, beznađa jer jedino narod u takvom stanju ne pruža ni verbalni otpor kršenju svojih prava, jedino tada ovakovi koji su na vlasti mogu vladati.

Razočaranje je dosegnulo takvu razinu da polako prouzročuje i potrebu za aktivacijom mehanizama samozaštite tj. potrebu za aktivnom odbranom, no upravo to vlastodršci i žele, oni žele nemir, metež na ulicama i kaos, i na to su spremni, zato Republika Hrvatska ima duplo više policije nego prije Domovinskog rata, zato suci imaju stalnost funkcije i neodgovornost za odlučeno.

Oni su spremni, stoga odgovor naroda mora biti suprotan od onog što oni žele, ne dati im povoda za iskazivanje fizičke moći, pendrečenje i zatvaranja.

Odgovor naroda mora biti asimetričan te mora biti mudar i smiren.

Pometimo govna na izborima.

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Osvrti

To Top