Pratite nas

Predstavljanje knjige “Konobar s olovkom” Taradi Gorkića

Vijesti

Predstavljanje knjige “Konobar s olovkom” Taradi Gorkića

Ovog je petka (3.5.2019.) u dvorani Scheier u Čakovcu predstavljena knjiga “Konobar s olovkom” Taradi Gorkića, inače nezavisnog kandidata Slobodne Hrvatske za EU parlament.

Budući da je jedan od rijetkih koji doista govori ono što i misli, a ne samo jedan u nizu koji govori ono što želite čuti, ne ustručava se prozvati načelnika općine koji novac Općine troši za promociju privatnih ustašofilskih knjiga (iako to znači da će njegova udruga ostati bez sredstava iz proračuna), ne ustručava se prozvati ni predsjednicu udruge koja novac udruge namijenjen invalidima troši na vjerske obred. Istina je za našeg autora jedina vrijedna spomena iako to znači da više neće biti pozvan na održavanje književnih večeri!

Sinoćnje predstavljanje Taradijeve knjige bilo je u prvom redu večer kulture i zabave. Uz Taradi Gorkića predstavila se i Ivana Kiščinal koja je sa 75 karikatura i ilustracija obogatila knjigu, a rap Luke Prgića Prge i beat boxing Waltera Reketi WalTREXa dodatno su oduševili publiku koja se okupila u poprilično lijepom broju.

Knjiga Konobar s olovkom sastoji se od dva dijela. Prvi dio Gorkić je govorio! sadrži šaljive, tzv “mudre” izreke u nekoliko različitih područja (Konobarski biseri, (Ne)Kultura, Muško-ženski i obiteljski odnosi, Životne mudrosti, Političke gadosti itd…)

Drugi dio knjige Ah, to ugostiteljstvo! je zbirka blogerskih radova vezana uz ugostiteljstvo, turizam i zanimanje konobar, skup šaljivih priča iz konobarskog života, neki s dvosmislenim nazivom (tko zna, možda i sadržajem).

Gorkić je posebno komentirao poglavlje Političke gadosti upitavši prisutne jesu li ikad do sada čuli za „Političke ljepote“ napomenuvši da politika ipak može biti poučna i proširiti znanje iz hrvatskog jezika davši nekoliko primjera opisa pojma pandan: Živi zid – mrtvi temelj, HDZ – SDS, SDP – Titanik, MOST – provalija, HNS – Juda, Gorkić – Pikač.

Zaključivši na kraju Političkih gadosti da ipak ništa nije potpuno crno (osim možda ipak HDZ-a), Gorkić je napomenuo da je zvanje konobar okosnica svih triju njegovih knjiga (Konobari, Kurve i političari, Kako je Sabor ostao bez konobara i sad Konobar s olovkom).

Završimo ovaj osvrt jednom njegovom rečenicom iz knjige:
„Želiš li promjene, nije dovoljno promijeniti samo gaće i čarape!“

Knjigu možete kupiti po cijeni od 60kn, a za sve upite možete se javiti direktno na facebook profil Gorkić Taradi ili na e-mail gorkic.taradi@medjimurje.info

Nastavi čitati
Preporučamo

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Vijesti

Popularno

To Top