Pratite nas

Priopćenje za javnost Inicijative Ovršni ustanak povodom prosvjeda „Dosta je ovršnog terora!“

Fotografija: Ovršni ustanak

Ljudska prava

Priopćenje za javnost Inicijative Ovršni ustanak povodom prosvjeda „Dosta je ovršnog terora!“

Priopćenje za javnost Inicijative Ovršni ustanak koja na godišnjicu svog osnutka organizira veliki prosvjed u Zagrebu na Zrinjevcu u subotu 3. ožujka s početkom u 17 sati:

Inicijativa Ovršni ustanak poziva sve građane Hrvatske da dođu u subotu 3. ožujka 2018.  u 17 sati na Zrinjevac u Zagreb, gdje će se održati prosvjed pod nazivom “Dosta je ovršnog terora!”. Organizator prosvjeda je Inicijativa Ovršni ustanak na čelu koje se nalazi Danijel Galović. Inicijativa Ovršni ustanak bori se za donošenje pravednijeg Ovršnog zakona i za izlazak građana iz dužničkog ropstva.

Trenutni Ovršni zakon je genocidan i uništava živote preko 320.000 građana, a s članovima njihovih obitelji radi se o oko 1 milijun hrvatskih građana. Među najčešćim razlogom za iseljavanje iz Hrvatske kao i porast samoubojstva  je upravo dužničko ropstvo. Zbog toga tražimo stavljanje trenutnog Ovršnog zakona izvan snage i hitno donošenje mjera za izlazak blokiranih iz dužničkog ropstva čime bi se ublažila demografska propast, iseljavanje i porast siromaštva.  Tražimo također da se spriječi daljnje  bogaćenje odvjetnika i javnih bilježnika na leđima ovršene sirotinje.

Ovršni zakon pogađa građane neovisno o njihovoj ideologiji i uvjerenju. Zato smo na prosvjed  pozvali sve: i lijeve i desne i ostale. Govornici će biti Danijel Galović (vođa Ovršnog ustanka), Robert Pilipović (aktivist iz Splita), Drago i Božica Mandić (roditelji preminule Ivane Mandić 29-godišnje djevojke,  žrtve Ovršnog zakona i banaka),  Mladen Novak (predsjednik ORaH-a), Ivan Pokupec (supredsjednik Slobodne Hrvatske), Maja Marija Jelinčić (predsjednica Demokratske stranke žena), Mario Maks Slaviček (umirovljeni časnik HV-a), Ivan Valek (predsjednik Udruge Antikorupcijski front) i ostali. Prvi put ćemo pokazati da je moguće jedinstvo među nama unatoč razlikama. Pročitat ćemo i zahtjeve Vladi RH koje upućuje Inicijativa Ovršni ustanak.

Zaboravimo podjele i ujedinimo se u ovoj zajedničkoj borbi za pravedniji Ovršni zakon kao i za izlazak iz dužničkog ropstva! 

Ispred Inicijative Ovršni ustanak

Danijel Galović

Kontakt mail: ovrsni.ustanak@gmail.com

FB stranica: Ovršni ustanak

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

81 komentar

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ljudska prava

To Top