Pratite nas

Prosvjed “Marš za bolju Hrvatsku” 26. svibnja u Zagrebu i Đakovu

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Ljudska prava

Prosvjed “Marš za bolju Hrvatsku” 26. svibnja u Zagrebu i Đakovu

Priopćenje za javnost u vezi „Marša za bolju Hrvatsku“:

Stranka Slobodna Hrvatska i Inicijativa Ovršni ustanak pozivaju na prosvjede pod nazivom „Marš za bolju Hrvatsku“  koji će se održati u Parku Franje Tuđmana u Zagrebu u subotu 26. svibnja 2018. s početkom u 11 sati i 15 minuta i u istog datuma u Đakovu u Ulici Pape Ivana Palva II od 11 do 12 sati.  Marširajmo:

  1. ZA Hrvatsku u kojoj neće postojati blokade računa građana i lihvarenje ovršenika!
  2. ZA Hrvatsku u kojoj je ukinuto dužničko ropstvo!
  3. ZA Hrvatsku u kojoj neće biti dozvoljen uzgoj i prodaja GMO hrane!
  4. ZA Hrvatsku efikasnog i nekorumpiranog sudstva!
  5. ZA Hrvatsku kvalitetnog zdravstva iz kojeg ne bježe liječnici i medicinske sestre!
  6. ZA Hrvatsku u kojoj se cijeni rad i znanje, a ne članske iskaznice!
  7. ZA novi teritorijalni ustroj Hrvatske s puno manje teritorijalnih jedinica!
  8. ZA  Hrvatsku iz koje mladi ne bježe i u kojoj se rađa više djece!
  9. ZA Hrvatsku pristojnih plaća i mirovina, visoke zaposlenosti i dostojansvene starosti!
  10. ZA Hrvatsku obnovljivih izbora energije u kojoj se smeće ne gomila na Jakuševcu i Karepovcu, već ga se koristi kao sirovinu za proizvodnju energije!

Prezentirat ćemo vam dokaze o postojanju veze između GMO-a, ovrha i blokada preko 870 OPG-ova s jasnim planom iseljavanja iz Hrvatske kroz pljačku privatne imovine financijski uništenih građana.

Zakonom je uzeto jedinicama lokalne samouprave Ustavno pravo na brigu o okolišu i prepušteno je centralnoj državi. Na taj način lokalni političari usprkos Ustavnoj dužnosti ne mogu eliminirati GMO iz lokale sredine, a korporacijama je olakšano lobiranje. Politikom pogodovanja uvoznom lobiju i korporacijama OPG-ovi su pred kolapsom.

Zemlja se egzodusom sustavno prazni, a plodnu zemlju preuzet će bogate korporacije ili milom ili ovršnom silom po formuli: Ovršni zakon + Zakon o GMO = prazna zemlja za korporativni profit!

Pored toga, povod za organizaciju ovog prosvjednog marša je i promašena politika Vlade koja je svojim odlukama potiče tehnološko zaostajanje, klijentelizam, ortački kapitalizam, korupciju, rast siromaštva i nesigurnosti u budućnost što za posljedicu ima masovno iseljavanje naših sugrađana.

Zemlja, voda i ljudi su bit hrvatske države! Polako, ali sigurno  ostajemo bez sve te tri komponente. Zato smo odlučili pozvati građane da nam se pridruže u “Maršu za bolju Hrvatsku”.

158 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ljudska prava

To Top