Pratite nas

SA PROSVJEDA NA PSIHIJATRIJU?

Vijesti

SA PROSVJEDA NA PSIHIJATRIJU?

Boris Ivetić je mladi hrvatski znanstvenik, sa objavljenim relevantnim znanstvenim radovima, široj javnosti postao je poznat po 50 dana prosvjeda zbog svog rada na PMF-u bez naknade, a ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja ministrice Divjak. Čini se da će u buduće biti poznat po tome kako su ga smjestili u Remetinac i poslali psihijatru jer je smetao?

Prema navodima oca Borisa Ivetića obitelj je posredno saznala o uhićenju jer ih nitko nije obavijestio. Ocu nije bilo omogućeno prisustvovati ročištu kao “javnost”, a na kojem ročištu je nadležna sutkinja odlučila uputiti njegovog sina u Zatvor Zagreb tj. Remetinac. Sav potresen iskazao nam da je saznao da njegovom sinu nije omogućeno da na ročištu bude odvjetnik po sinovom izboru, ne zna ni dali je bio netko po službenoj dužnosti. Od petka kada je uhićen Boris Ivetić, do današnjeg dana otac nije uspio ostvariti ikakav kontakt sa sinom, a niti odvjetnici koje je kontaktirala obitelj. Nema saznanja za što je točno optužen njegov sin.

Ono što je posebno potreslo cijelu obitelj Ivetić, naročito njegovu majku, je saznanje da je Borisu Ivetiću na tom ročištu održanom bez odvjetnika, nadležna sutkinja odredila psihijatrijsko vještačenje Borisa Ivetića?

Boris Ivetić, nikada u svojem dosadašnjem životu nije imao psihičkih problema, nikada nije imao problema sa zakonom tj. ima “čist” dosje, a profesionalno bavljenje kvantnom fizikom sigurno nije razlog za provođenje psihijatrijskog vještačenja.

Čini nam se da se sve nekako “lijepo poklopilo” za ministricu Divjak. “Dosadni” kvantni fizičar, pospremljen je petak, subotu, nedjelju, bez kontakta sa ikim kako bi naučio nešto i van polja kvantne fizike, tj. kako to institucije pravne države u RH rade.

Postoji osnova bojati se za sudbinu Borisa Ivetića, pribojavamo se zloupotrebe psihijatrije, bojimo se “štele”, bojimo se da kvantnog fizičara ne “nakljukaju lijekovima” toliko dok ne postane glasač HDZ-a. Tražimo da sud omogući Borisu Ivetiću branitelja po izboru, kako bi se mogla zaštiti njegova prava i interesi.

#PravdazaBorisa

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Vijesti

Popularno

To Top