Pratite nas

SIT GLADNOM NE VJERUJE

Žana Beber

SIT GLADNOM NE VJERUJE

U čemu je Hrvatska broj jedan, osim po visini poreza?!

Možda po broju enormno preplaćenih političara, između ostalog. Hrvatska je broj jedan i po siromaštvu koje svakodnevno gledam oko sebe. Neimaštini, u kojoj sam se vrlo često i sama znala naći, jer kada se namire gladna državna usta, mojoj maloj obitelji ne ostane gotovo ništa.

Netko, tko nikada nije bio primoran naučiti pripremati krumpir na 101 način, vjerojatno neće niti moći shvatiti o čemu govorim. Neki će se tome sada možda i nasmijati. Neki će pak suosjećati, jer su to doživjeli barem jednom u životu.

Hrvatska je gladna!

Trenutno oko milijun hrvatskih građana živi u siromaštvu i jedva spaja kraj s krajem, odnosno 43 posto njih hrabro, šutke, još uvijek na nogama podnose siromaštvo i neimaštinu, za koju su najzaslužniji oni gore vladajući. Ljeto je gotovo, počinje sezona grijanja. U svojim domovima, zimi se smrzava 314.760 ljudi – 7,7 posto građana ne može platiti grijanje.

Hrvatska je gladna, jer Hrvatskom, najprostije rečeno, vlada mafija, ili kako ja to obično volim reći, politički kriminalci. Male ljude uništavaju, pogotovo one koji nisu podobni, a sebi megalomanski trpaju u džepove!

Mi smo ponižen, prevaren i gladan narod, to je hrvatska stvarnost. Ovršeni smo, potlačeni, obespravljeni. Nekim čudom još smo na nogama… Dolaskom HDZ-a na vlast, uhljebili su se i njihovi krimosi, a mi ćemo i dalje birati iste zločinačke organizacije?!

Mi smo ponižen, prevaren i gladan narod, to je hrvatska stvarnost.

Dokle tako, narode? Hoćemo li se napokon osvijestiti, ili ćemo jednostavno odlepršati putem inozemstva i ostaviti ovu, potpuno devastiranu mafijašku tvorevinu, kao što su to bili prisiljeni učiniti i mnogi drugi. Postoji jedan citat koji volim i u kojem se pronalazim, a kaže: “Nikada nisam bio siromašan, ali sam bio bez novca. Biti bez novca je prolazno stanje, biti siromašan je stanje duha.” Srećom, duhom ne oskudijevam! Ako vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, zašto se ne usudimo uzeti tu vlast u svoje ruke? Ne zaboravite da je svaki probuđeni pojedinac opasnost za sustav, a ključ slobode je u svima nama.

“Nikada nisam bio siromašan, ali sam bio bez novca. Biti bez novca je prolazno stanje, biti siromašan je stanje duha.”

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Žana Beber

Popularno

To Top