Pratite nas

SLOBODNA HRVATSKA I UDRUGA OVRŠNI STALI UZ RADNIKE MEISO-a I DIREKTORICU DOMINIĆ

Vijesti

SLOBODNA HRVATSKA I UDRUGA OVRŠNI STALI UZ RADNIKE MEISO-a I DIREKTORICU DOMINIĆ

Ovih dana u međimurskoj tvrtci MEISO d.d. Goričan dešava se prava drama. Završetkom prošlog mjeseca direktorici Snježani Dominić istekao je mandat, a Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i privatizaciju (CERP) odlučio na njeno mjesto postaviti Sinišu Bogomolca. Jučer su radnici MEISO-a objesili na ulazna vrata poruke podrške svojoj direktorici Dominić i poruke ministru Darku Horvatu kojega se srame iako je rodom iz Čakovca.

Današnjim danom kao potpora otporu radnika tvrtke MEISO pridružili su se i aktivisti stranke Slobodne Hrvatska te udruge Ovršni, koji su se zaključali zajedno sa radnicima i direktoricom Dominić  u postrojenje MEISO-a.

Aktivista Slobodne Hrvatske danas od 8 do 16h proveli s radnicima u postrojenju te poručuju da radnici NE DAJU svoju direktoricu Dominić. Radnici su zadovoljni njenim radom, a potpredsjednica radnog vijeća naglasila je kako je gospođa Dominić u posao direktorice uložila 110posto te je nezamjenjiva. Radnici nemaju povjerenja u nove direktore zbog prošlih iskustava sa direktorima za čijih mandata su se dešavale raznorazne malverzacije. Država jest većinski vlasnik ove tvrtke, ali radnici trenutno posjeduju oko 21posto. Osim toga njihove ruke su duša tvrtke u čijem središtu je gospođa Dominić te će se za nju boriti do kraja, kao što se ona svakoga dana borila za sve njih. Slobodna Hrvatska i udruga Ovršni bit će tu uz njih!

Dok traje agonija radnici nastavljaju sa svojim radom jer rokovi se moraju ispoštovati, a aktivisti Slobodne Hrvatske i udruge Ovršni će i sutra biti od jutra sa njima.

Udruga Ovršni poslala je i priopćenje županu Matiji Posavcu kojega pozivaju da hitno riješi ovaj slučaj. Ukoliko županija bude ignorirala ovu agoniju kroz koju radnici i direktorica tvrtke MEISO prolaze pozvat će građane na prosvjed pred Međimurskom županijom.

Također ukoliko država bude ignorirala cijeli slučaj radnici zajedno sa Slobodnom Hrvatskom i udrugom Ovršni pozvat će sve međimurce i međimurke te sve građane RH na prosvjede na Markovom trgu.

Dosta je bilo samovolje HDZ-a. Učinite ono što je dobro za radnika, a to je produženje mandata diretktorici Dominić! Radnici se ne budu predali, bit će nas sve više!

Kao podrška sutra dolazi još aktivista te supredsjednik stranke Slobodna Hrvatska Danijel Galović koji će u 11 sati održati konferenciju za medije pred postrojenjem. Nema predaje!

Nastavi čitati
Preporučamo
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Vijesti

To Top