Pratite nas

Slobodna Hrvatska podnijela prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa protiv Milana Kujundžića

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Ivan Pokupec

Slobodna Hrvatska podnijela prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa protiv Milana Kujundžića

Priopćenje za javnost u vezi prijave koju je Slobodna Hrvatska podnijela Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa protiv Milana Kujundžića prenosimo u cjelosti:

Danas je Slobodna Hrvatska predala prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, Ulica kneza Mutimira 5, 10000 Zagreb, protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića, zbog osnovane sumnje da se nalazi u sukobu interesa.

Ivan Pokupec, supredsjednik Slobodne Hrvatske,  je u vezi spomenute prijave izjavio: „Smatramo upitnom činjenicu da po javno dostupnim informacijama Kujundžić obavlja tri dužnosti: ministarsku, liječničku i profesorsku te se postavlja pitanje: kako je moguće očekivati objektivnost u slučaju prijave protiv doktora Kujundžića nadležnom ministru Kujundžiću? Također nam nije jasno zašto su roditelji Mattea Ružića gotovo dva tjedna čekali obdukcijski nalaz, onaj isti koji je ministar javno pročitao svega par dana nakon Matteovog preminuća. Nalaz je donesen u instituciji na kojoj ministar ima položaj redovitog profesora.“, rekao je Pokupec.

Između ostalog u spomenutoj prijavi piše: „Skrećemo pažnju i da Zakon o liječništvu čak 11 puta sadrži navod “ministarstvo” zdravlja kao nadležnim nad radom liječnika te da je na čelu istog ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić koji je kao liječnik prof. dr. sc. Milan Kujunđić pod ingerencijom istog zakona i samim time pod ingerencijom samoga sebe.“

Stoga podnosimo prijavu za sukob interesa očekujući što hitniju istragu.

U ime Slobodne Hrvatske,

Ivan Pokupec, prof.

supredsjednik Slobodne Hrvatske

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

176 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ivan Pokupec

To Top