Pratite nas

Slobodna Hrvatska ponovo traži ostavku ministra Milana Kujundžića

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Ljudska prava

Slobodna Hrvatska ponovo traži ostavku ministra Milana Kujundžića

U priopćenju za medije  Slobodne Hrvatske u vezi zahtjeva da ministar zdravstva Milan Kujundžić podnese ostavku stoji: 

Pogrešno vođenje zdravstvene politike pod kormilom nesposobnog ministra Kujundžića polučilo je novi danak: jedan mladić kojemu je trebala biti ukazana pomoć zbog nedostatka liječnika izgubio je bitku sa životom. Ministre Kujundžiću, vrijeme je da odete!

Prije više od pola godine poslali smo Vladi, Ministarstvu zdravstva i medijima zahtjev za ostavkom upućen Milanu Kujundžiću, svjesni da je hrvatsko zdravstvo u slobodnom padu. Većina medije je taj zahtjev ignorirala, a neki su ga čak i ismijavali. Naime, 2. veljače 2018. tražili smo njegovu ostavku iz više razloga koji potvrđuju da je ovaj ministar nesposoban za obavljati dužnost ministra zdravstva. Tada su razlozi bili sljedeći: unatoč vapaju roditelja djece oboljelih od neuroblastoma ministar Kujundižić u kolovozu 2017. odlazi na godišnji odmor ne pokazujući ni malo empatije prema djeci. Isto se dogodilo i u slučaju djece oboljele od spinalne distrofije čiji su roditelji tražili pomoć oko kupovine lijeka spinraza. Odlazak liječnika iz Hrvatske ima epidemiološke razmjere i do sada ih je otišlo više od 5000, a pad Hrvatske s 19. na  26. mjesto od ukupno  35 zemalja u Europi na ljestvici dostupnosti zdravstvene zaštite dovoljno govori za se. Način kako se upravlja zdravstvenim fondom je još jedan razlog više zašto Kujundžić treba podnijeti ostavku.

Sada pitamo ministra Kujundžića: „Je li vam smiješno i nakon jučer nepotrebno izgubljenog mladog života? Koliko još ljudi mora zdravljem i životom platiti mandat protivnika HDZ-a u predsjedničkoj kampanji, a sada HDZ-ovog ministra?“

Zato još jednom apeliramo da ministar Kujundžić podnese neopozivu ostavku kako bi se zaustavilo urušavanje ugleda hrvatskog zdravstva i spriječile nove tragedije kao ova nedavna u kojoj je zbog nemara izgubljen jedan mladi život.

Slobodna Hrvatska

Nastavi čitati
Preporučamo

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

151 komentar

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ljudska prava

To Top