Pratite nas

Slobodna Hrvatska traži ostavku ministra Kujundžića zbog štete koju nanosi zdravstvu

Fotografija: Pixabay

Damir-Kristijan Rogina

Slobodna Hrvatska traži ostavku ministra Kujundžića zbog štete koju nanosi zdravstvu

Slobodna Hrvatska traži ostavku ministra zdravstva Milana Kujundžića kako bi se zaustavilo daljnje urušavanje ugleda hrvatskog zdravstva i omogućilo njegovo kvalitetnije funkcioniranje u interesu svih građana koji trebaju zdravstvene usluge.

Supredsjednik Ivan Pokupec u vezi toga izjavio: “U kolovozu 2017. godine ste pokazali ne samo manjak empatije, već i zadivljujuću nezainteresiranost problemom djece oboljele od neuroblastoma. U jeku vapaja roditelja da im se pomogne, vi ste otišli na produženi vikend. Istu ste retoriku nastavili i po pitanju djece oboljele od spinalne mišićne atrofije, ne nudeći ništa osim retoričkih akrobacija i kupovanja vremena – kojega pacijenti nemaju. Stoga vas pozivam da zaštitite dostojanstvo bolesnih i nemoćnih u Hrvatskoj, njihovih obitelji, krnje vlade čiji ste dio i svoje osobno hitnim odstupanjem s mjesta ministra zdravstva.”

Da se malo prisjetimo. Ministar Kujundžić je u proteklih par mjeseci “briljirao” prijedlozima kao: ideja o porezu na mobitele, pa „genijalna“ zamisao da ljudi daju donacije za lijekove u fond kojeg osniva HZZO za liječenje rijetkih bolesti, a jedan od lijekova je Spinraza, a HZZO odlučuje kome će ta sredstva dati za liječenje, a kome ne, vjerojatno ne znajući da se to zove zdravstveno osiguranje koje postoji prije nego što je Kujundžić došao na svijet.

Na pitanje novinara 24 sata upućenom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću osjeća li se odgovornim zbog pada na listi o kvaliteti i dostupnosti zdravstvene zaštite na kojoj su nas prestigle Srbija, Slovenija i Crna Gora lakonski je odgovorio: „Za sve što se događa sada u hrvatskom zdravstvu pod jedan sam ja odgovoran i osjećam odgovornost u tom smislu, međutim za taj tzv. pad nisam odgovoran. Međutim odgovornost je na meni apsolutna, sve što se ukaže da u Hrvatskoj nije dobro ili bi moglo biti bolje treba mijenjati i na tom tragu ću ustrajati kao što sam i do sada.“

Analogijom izjave koju je ministar Kujundžić dao, može se zaključiti da priznaje da je odgovoran, tj. kriv za sve loše u zdravstvu što se događa od kada on stoji za kormilom Ministarstva zdravstva.

Nije ovo jedini pad rejtinga kojeg je važno spomenuti. Još 2015. godine hrvatsko zdravstvo je u EU zauzimalo 16 mjesto da bi 2017. palo na čak 26 mjesto u samo 2 godine njegovog mandata. A odlazak liječnika vani je takvih razmjera da dovodi u pitanje funkcioniranje zdravstvenog sustava što ide na dušu i ovom nesposobnom ministru.

Srećom nikada nije uspio doći na mjesta koja si je priželjkivao kao, biti predsjednik RH ili predsjednik HDZ-a, no zbog ovog uspjeha i dolaska na vrh ministarstva zdravstva pate mnogi pa šteta što je i na toj poziciji.  To se vidjelo jasno i glasno kada djeci oboljeloj od neuroblastoma nisu odobreni lijekovi. Nikome ne želim zlo, ali zanima me da li bi on te lijekove preko reda davao svojoj djeci da su tako bolesna bez obzira na cijenu.

Vežu se svakakve priče za ministra Kujundžića i iskreno ni jedna nije baš normalna osim one da je stručan u medicini, ali izgleda po svemu viđenom da je za sve drugo nesposoban.  Ako je odgovoran kako kaže, za sve u zdravstvu od kad je ministar, pa onda je i pticama na grani jasno da je baš zato i rejting Hrvatskog zdravstva pao.

Pad rejtinga, takav način vođenja politike ministarstva zdravstva, sve duže liste čekanja i egzodus liječnika vode samo jednom rješenju pod uvjetom da je Kujundžić odgovorna osoba može napraviti samo jedan potez, a to je ostavka.

Gospodine Kujundžiću, učinite nešto korisno za hrvatsko zdravstvo: podnesite ostavku!

Nastavi čitati
Preporučamo
166 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Damir-Kristijan Rogina

To Top