Pratite nas

SRAMOTA: Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri zatražilo i dobilo pomoć od 416 tisuća kuna!

Ovršni Ustanak

SRAMOTA: Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri zatražilo i dobilo pomoć od 416 tisuća kuna!

Jasno nam je da nas ama baš ništa ne može iznenaditi u zadnje vrijeme, no ne možemo se ne osvrnuti na sve one koji su, po ne znam kojim kriterijima dobili potporu iz državnog proračuna, dok oni kojima je to bilo prijeko potrebno i jedino primanje, uglavnom iz nekih banalnih razloga nisu. I ovdje vrijedi pravilo ” dajmo onima koji imaju “. A znamo već i zašto je tako.

I ovdje vrijedi pravilo ” dajmo onima koji imaju “


Među ostalima, javni novac je zatražilo i Odvjetničko društvo Hanžeković i partneri, koje zasigurno znaju svi koji su se ikad susreli s blokadom računa. Oni su svojim ” poslovanjem ” tijekom svih ovih godina zgrnuli goleme količine novca preko naknada za ovrhe, a sada smo im za njihovih 128 zaposlenih pomogli s 416 tisuća kuna. Tu je naravno i
Index.hr, portal koji vodi nemilosrdnu bitku protiv “uhljeba”, proglašavajući sve one koji imaju veze s državom parazitima. Eto, i taj je portal Matije Babića zatrebao pomoć državne kase pa smo mu samo za treći mjesec pomogli sa 133,3 tisuće kuna za 41 zaposlenog.


Tu je i Itas Prvomajska, ona tvrtka koja je prije niz godina krenula putem samoupravljanja da bi se netom prije krize našla u krizi. Odgovor države bio je brutalan i Itas, u vlasništvu radnika, našao se pred stečajem, jer nije država tu da pomaže posrnule tvrtke. Kako vidimo, nije prošlo ni 50 dana, a država je izvukla milijarde kuna i preko noći zaboravila na princip kome zapravo treba pomoći u ovoj krizi.

Ne bi nas iznenadilo niti da novac dobiju i legalni utjerivači dugova, jer eto sada su i oni ugroženi. Možda se već sutra nađu na spisku zbrinutih.

AUTOR: Nedjeljka Lončar

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Ovršni Ustanak

To Top