Pratite nas

Studenti na ispitu iz građanskih prava

Fotografija: Pixabay

Dino Vrandečić

Studenti na ispitu iz građanskih prava

STUDENTI NA ISPITU IZ GRAĐANSKIH PRAVA.

Još jedno Hrvatsko proljeće prolazi bez studenata. Zimski san naše budućnosti, kako volimo zvati naše studente, traje već desetljećima i pitamo se što im to omogućava miran i bezbrižan san u Hrvatskoj prepunoj briga i nesanice?

Mogu li naši studenti ostvariti svoja studentska prava ako se u njihovoj zemlji guše građanska prava? Mogu li studenti biti studenti ako nisu građani?
Individualizam i koorporativizam, neoliberalna paradigma, oduzeli su našim studentima građanski identitet, osjećaj društvene odgovornosti i njihove uloge kao društvenih bića.

Apolitični studenti lišeni društvene odgovornosti,sve više teže što bržem odlasku iz Hrvatske, prvo kao studenti na razmjeni, a potom i za stalno, čim dobiju dobru ponudu za stažiranje od strane kompanije.

Naplatiti višegodišnje učenje, trud i odricanje, sasvim je u redu i tome studenti moraju težiti, ono što nije u redu, to je činjenica da im se trud ne može isplatiti u Hrvatskoj kao i dio njihove odgovornosti u toj činjenici.

Hrvatsku tišinu krajem 60-ih godina prekinuli su upravo studenti, danas, unuci tih studenata u pogrebnoj tišini odlaze van Hrvatske, iako Hrvatska nikad nije više trebala njihov glas. Crkva, HAZU, BABE i Željka Markić,GNK Dinamo i HNK Hajduk, svi oni imaju svoj glas kojeg slušamo svaki dan, nažalost, najčešće taj nam glas ništa pametnoga nema za reći..

Studenti ! Pronađite i vi svoj glas, neka Hrvatska bude zemlja kakvu vi želite. Ne odlazite iz Hrvatske, borite se za nju, organizirajte se, progovorite protiv nepravdi, manipulacija, politikinstva, zloupotreba dužnosti, korupcije, mita,Ovršnog zakona, rasprodaje Hrvatske, koncesija i svih netransparentnih radnji ovog prodanog režima. Studenti probudite se. Vi ste građani i imate svoj obaveze, ne samo one studentske ,već i one neusporedivo važnije, građanske obaveze.

Studenti, Hrvatska vas treba kao što i vi trebate Hrvatsku, Vi ne odlazite iz Hrvatske jer vas Hrvatska ne treba, Vi nikada niste bili Hrvatskoj potrebniji. Vi odlazite iz zemlje zbog korumpiranih političara kojima pametni ljudi ne trebaju i smetaju u njihovim planovima rasprodaje vaše domovine. Studenti, probudite se,ovo je vaše proljeće, ovo je ispit kojeg morate položiti.

Nastavi čitati
Preporučamo
Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Dino Vrandečić

To Top