Pratite nas

Svakog gosta pet godina DOSTA!

Izbori

Svakog gosta pet godina DOSTA!

Još 5 godina je iza nas i iako bismo najradije sve zaboravili važno je zapamtiti i reći NE PONOVILO SE. Teško nam je bilo istaknuti top 5 u ovih bizarnih 5 godina. Od standarde otimačine i lopovluka kakav samo HDZ zna (Agrokor, Uljanik…) do igranja križanja ministara. Ipak, evo po čemu će Slobodna Hrvatska pamtiti Vladu Andreja Plenkovića:

1. AROGANCIJA
Kada bismo morali izdvojiti jedno univerzalno obilježje Andreja Plenkovića i njegovih ministara, to bi bila arogancija. Nos u oblacima, glava prazna, trbušine pune. To bi bio najbolji opis izjava Kujundžića, Kuščevića, Tolušića, Krstičevića, Plenkovića… koji nikada nisu osjećali odgovornost za neuspjehe, već upravo suprotno: za njih je sve bilo divno i krasno, a građani preglupi da to shvate.

2. POTPUNA NEBRIGA ZA GRAĐANE
Očita sprega organiziranog kriminala i politike koji je napokon dobio svoj naziv: “duboka država”, nebrojene afere s imovinskim karticama, ovršni teror, brutalna zaduživanja, preko 400 milijuna kuna ulupanih u vozne parkove, fiktivna radna mjesta za atraktivne suradnice, donacije javnog novca dijaspori i EU fondovima dok su redovi pred Caritasom usred glavnog grada svakim danom sve duži…

3. CENZURA I DEVASTIRANJE DEMOKRACIJE
Policijska represija zbog komentara na društvenim mrežama, obavijesni razgovori zbog dolaska na adresu ministara, uhićenja i kazne zbog prosvjednih akcija, Plenkovićevo samovoljno donošenje odluka po pitanju kaznenih prijava predanih Državnom odvjetništvu, izborne manipulacije putem autobus-birača, DIP-a i APIS-a…

4. MINISTARSKI KOLODVOR
“Stabilnost” vlade koja je zbog nevjerojatnog broja gafova koji su građane koštali milijune eura, i unatoč diktatorskom stilu vladanja, promijenila 2/3 ministara. Točno: 14 od 20 početnih je promijenjeno. To je jedina “reprezentacija” u povijesti Hrvatske koja je nakon svake serije poraza umjesto izbornika smjenjivala – igrače.

5. POLITIČKA TRGOVINA
Unatoč ideološ(k)im igrokazima koji su obilježili vladavinu Andreja Plenkovića – a jednom takvom svjedočimo i trenutno s višedesetljetnim prijateljem i suradnikom Zoranom Milanovićem – štetu koju je nanio Republici Hrvatskoj omogućili su mu “ljuti neprijatelji”: Ivan Vrdoljak i Milorad Pupovac. Dok je pred kamerama svima išla ideološka pjena na usta, u interesnim sferama su se uredno držale ljestve i dijelio plijen. Dok su građani jedni drugima skakali za vrat, “ustaša”, “partizan” i “četnik” su zajedno papali kavijar i pili skupi šampanjac na njihov račun.

 

Svakog gosta 5 godina dosta. Ne ponovilo se.

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

1 komentar

1 komentar

  1. Hanibal Salvaro

    21. svibnja 2020. at 8:52

    Hanibal Salvaro Sigurno je da se mnoge stvari u životu pa i u Republici Hrvatskoj trebaju mijenjati i popraviti, ali mislim kako su za to demokratski mehanizmi dostatni, a ne neki prostakluci, vrijeđanja, primitivizami. Neki misle kako je demokracija pravo na primitivizam. Možda se tome donekle može doskočiti da se gđa. Oreški i ostali iz simpe ograde od primitivne “podrške”, jer ako ih budu tretirali po “načelu” ne bum se mešal, moglo bi se dogoditi da nam se ogade. Kao što ne postoji opravdan i prihvatljiv zločin tako se ne može prihvatiti ni opravdano prostaštvo. Ti koji su skloni prostaštvu su osobe koje će možda istući ženu, pobjeći s mjesta nesreće i slično.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Izbori

To Top