Pratite nas

Svakog gosta pet godina DOSTA!

Izbori

Svakog gosta pet godina DOSTA!

Još 5 godina je iza nas i iako bismo najradije sve zaboravili važno je zapamtiti i reći NE PONOVILO SE. Teško nam je bilo istaknuti top 5 u ovih bizarnih 5 godina. Od standarde otimačine i lopovluka kakav samo HDZ zna (Agrokor, Uljanik…) do igranja križanja ministara. Ipak, evo po čemu će Slobodna Hrvatska pamtiti Vladu Andreja Plenkovića:

1. AROGANCIJA
Kada bismo morali izdvojiti jedno univerzalno obilježje Andreja Plenkovića i njegovih ministara, to bi bila arogancija. Nos u oblacima, glava prazna, trbušine pune. To bi bio najbolji opis izjava Kujundžića, Kuščevića, Tolušića, Krstičevića, Plenkovića… koji nikada nisu osjećali odgovornost za neuspjehe, već upravo suprotno: za njih je sve bilo divno i krasno, a građani preglupi da to shvate.

2. POTPUNA NEBRIGA ZA GRAĐANE
Očita sprega organiziranog kriminala i politike koji je napokon dobio svoj naziv: “duboka država”, nebrojene afere s imovinskim karticama, ovršni teror, brutalna zaduživanja, preko 400 milijuna kuna ulupanih u vozne parkove, fiktivna radna mjesta za atraktivne suradnice, donacije javnog novca dijaspori i EU fondovima dok su redovi pred Caritasom usred glavnog grada svakim danom sve duži…

3. CENZURA I DEVASTIRANJE DEMOKRACIJE
Policijska represija zbog komentara na društvenim mrežama, obavijesni razgovori zbog dolaska na adresu ministara, uhićenja i kazne zbog prosvjednih akcija, Plenkovićevo samovoljno donošenje odluka po pitanju kaznenih prijava predanih Državnom odvjetništvu, izborne manipulacije putem autobus-birača, DIP-a i APIS-a…

4. MINISTARSKI KOLODVOR
“Stabilnost” vlade koja je zbog nevjerojatnog broja gafova koji su građane koštali milijune eura, i unatoč diktatorskom stilu vladanja, promijenila 2/3 ministara. Točno: 14 od 20 početnih je promijenjeno. To je jedina “reprezentacija” u povijesti Hrvatske koja je nakon svake serije poraza umjesto izbornika smjenjivala – igrače.

5. POLITIČKA TRGOVINA
Unatoč ideološ(k)im igrokazima koji su obilježili vladavinu Andreja Plenkovića – a jednom takvom svjedočimo i trenutno s višedesetljetnim prijateljem i suradnikom Zoranom Milanovićem – štetu koju je nanio Republici Hrvatskoj omogućili su mu “ljuti neprijatelji”: Ivan Vrdoljak i Milorad Pupovac. Dok je pred kamerama svima išla ideološka pjena na usta, u interesnim sferama su se uredno držale ljestve i dijelio plijen. Dok su građani jedni drugima skakali za vrat, “ustaša”, “partizan” i “četnik” su zajedno papali kavijar i pili skupi šampanjac na njihov račun.

 

Svakog gosta 5 godina dosta. Ne ponovilo se.

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

Komentiraj

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Izbori

To Top