Pratite nas

Zajednička borba Slobodne Hrvatske i Stipe Petrine protiv korupcije u pravosuđu

Fotografija: Slobodna Hrvatska

Pravosuđe

Zajednička borba Slobodne Hrvatske i Stipe Petrine protiv korupcije u pravosuđu

Dana 18. siječnja 2018. vodstvo, članovi i simpatizeri Slobodne Hrvatske i Stipe Petrine kao i ostali borci protiv korupcije u hrvatskom pravosuđu idu u Zadar dati podršku Stipi Petrini u sudskom sporu s Majom Šupe. Ovo ročište će se održati na Županijskom sudu u Zadru navedenog datuma s početkom u 9 i 30. Naime, sutkinja Maje Šupe je digla tužbu protiv Stipe Petrine za klevetu.

Stipe Petrina brani Hrvatsku, ponovno! Ovoga puta od istaknutih prvaka hrvatskog krivosuđa. Stipe brani pravo na slobodu govora stoga svojim glasom i stasom dolazimo i mi. Inače, protiv Stipe Petrine je do sada dignute 622 krivične prijave zbog njegove političke borbe kako bi ga ušutkali i uplašili. Kao što vidimo nisu, a niti neće!

Hrvatska su uništili političari, a građane su uništili mnogobrojni korumpirani i loši suci. Vrijeme je da im se stane na kraj! Vrijeme je da se odvoji žito od kukolja i da se svi korumpirani, pokvareni, umreženi i nesposobni uklone iz hrvatskog pravosuđa kako bi konačno dobili pravo na pošteno suđenje. Vrijeme je da stanemo iza onih koji se bore za opće dobro i pravnu državu. Zato stajemo iza Stipe i iza svih koji se bore za bolje sutra. Ročište u sporu u kojem sutkinja Maja Šupe koja je oslobodila notornog Tomislava Horvatinčića tuži Stipu Petrinu iskoristit ćemo kako bi poslali poruku da korumpiranima dolazi neminovno kraj!

Državno sudbeno vijeće tj. DSV, je institucija koja bira i razrješuje suce u Hrvatskoj ali sebe doživljava manje kao pravosudnu, a više kao religijsku instituciju. Trenutno, jedini cilj DSV-a je očuvanje svetosti i nedodirljivosti sudaca. Oštećeni građanin koji prijavi suca DSV-u ima veće šanse dobiti Jackpot na lotu iz prvog pokušaja nego uspjeti pokrenuti postupak pred DSV-om protiv suca.

Hrvatska sve češće gubi milijune na međunarodnim sudovima zbog nekvalitetnog sudstva. Da ne nabrajamo sve evo samo jednog broja: 108 milijuna kuna smo nedavno platili za izgubljenu arbitražu s MOL-om. Tko će odgovarati za taj kriminal, za nesposobnost, za poraze u svim mogućim sudskim sporovima? Platit ćemo mi i plaćat ćemo sve dok ne počnemo davati povjerenje istinskim stručnjacima, a ne prodavačima magle.

Redakcija Portala.sh prenosi stavove i tekstove koji otvaraju bitne teme za budućnost Republike Hrvatske.

47 komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Više u kategoriji Pravosuđe

To Top